“Asus lanceert ProArt 4K-display voor creators”


Een nieuwe monitor van Asus is recent verschenen. Het gaat om een model uit de ProArt-serie, welke zich focussen op creators en andere mensen waarbij kleurechtheid een grote rol speelt. De nieuwe PA32UCR en PA32UCR-K zijn pas aangekondigd, en zijn onder andere voorzien van Mini LED-backlight met 576 local dimming zones.

Verder beschikken deze monitoren over een 4K 32-inch display, een helderheid tot 1000 nits en een refreshrate tot 60Hz. Verder hebben de monitoren een 10-bit kleurdiepte, 99.5% Adobe RGB- en 98% DCI-P3-dekking. Verder is qua HDR-formaten HDR10 en HLG beschikbaar.

Via USB Type-C kan er onder andere een DisplayPort-signaal en tot 80W aan vermogen geleverd worden. Verder is er qua I/O’s beschikking over DisplayPort 1.2, 3x HDMI 2.0, 3x USB 3.1 Type-A, audio en de UCB Type-C. Met de meegeleverde steun kan de monitor kantelen, draaien en scharnieren, waarbij er ook nog een VESA 100×100-mount bevestigd kan worden voor een losse monitorsteun.

Aan boord hebben deze ProArt monitoren standaard de Asus ProArt Calibration 2.0-software, hiermee kan je eenvoudig aanpassingen maken in de kleurweergave via verschillende parameters. Waar de PA32UCR overigens het standaard model is van de monitor, heeft de PA32UCR-K ook nog een (onbekend model) colorimeter in de doos, zodat deze makkelijk uitgemeten kan worden.

Prijzen en beschikbaarheid
Hoewel Asus de nieuwe monitoren wel online heeft gezet, zijn er nog geen prijzen of leveringsdata bekend.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.