ASUS lanceert TUF Gaming-editie van RTX 3050


Ondanks dat de RTX 3050 inmiddels al een tijdje verkrijgbaar is, heeft ASUS nu nog een custom model uitgebracht van deze middenklasse grafische kaart. Standaard heeft de RTX 3050 2560 CUDA-cores, een kloksnelheid tot 1875MHz in boost en 8GB GDDR6-geheugen.

Begin persbericht van ASUS

ASUS heeft de TUF Gaming GeForce RTX 3050 OC en Standard Editions aangekondigd. NVIDIA’s GeForce RTX™ 3050 injecteert ray tracing en DLSS in een zeer gewilde mainstream-kaart, en ASUS bood meerdere opties in Strix-, Dual- en Phoenix-varianten bij zijn aankomst in januari 2022. Nu is ASUS terug met TUF Gaming-versies, ontworpen om breng alle toeters en bellen zonder de bank te breken.

Net als de andere ASUS GeForce RTX 3050-kaarten, gebruikt de TUF Gaming GeForce RTX 3050 beproefde Axial-tech fans die in eigen huis zijn ontworpen. De kleinere hub in deze ventilatoren zorgt voor langere bladen, terwijl een afgeslankte barrièrering zorgt voor een gerichte luchtstroom zonder extra bulk toe te voegen. Om het stil te houden, worden de ventilatoren volledig uitgeschakeld tijdens taken met een lage belasting, en draaien ze pas weer op zodra de temperatuur van de GPU 55°C bereikt. Met een dubbele bios-schakelaar kunnen gebruikers kiezen tussen ultieme prestaties of een geluidsarme werking, zonder dat er extra software nodig is.

Het ontwerp met 2,8 slots van de kaart biedt een koellichaam met een groot oppervlak, waardoor een betere warmteafvoer mogelijk is voor hogere aanhoudende boost-klokken en minder ruis. Een machinaal bewerkte aluminium mantel en metalen achterplaat creëren een beschermende schaal, met een brede ventilatieopening op de achterplaat waardoor warme lucht kan ontsnappen door de uitlaatventilatoren van het chassis in plaats van opnieuw rond de kaart te worden gecirculeerd. Het grijze industriële ontwerp past in elke build en RGB-verlichting aan de voorkant kan worden aangepast en gecoördineerd met andere Aura Sync-compatibele apparaten via de ASUS Armory Crate-software.

De TUF Gaming GeForce RTX 3050 is uitgerust met één 8-pins connector voor stroomvoorziening, evenals robuuste connectiviteit voor elk type beeldscherm. De achterkant van de kaart bevat twee HDMI® 2.1-poorten en drie DisplayPort™ 1.4-poorten, waardoor meerdere beeldschermaansluitingen tegelijk mogelijk zijn. De roestvrijstalen beugel biedt een veilige bevestiging die beschermt tegen roest in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, terwijl een hogere treksterkte mogelijk is dan standaard beugels om uw kaart veilig te houden.

Robuuste condensatoren van militaire kwaliteit worden op de printplaat gesoldeerd met behulp van een gepatenteerd Auto-Extreme geautomatiseerd productieproces, wat zorgt voor nauwkeurige verbindingen en naleving van strenge specificaties zonder menselijke fouten in het proces te introduceren. De TUF Gaming-kaarten worden onderworpen aan een slopende 144 uur durende validatieproef om te verifiëren dat ze hun naam eer aan doen.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.