ASUS lanceert TUF Gaming Radeon RX 7900-modellen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XT en Radeon RX 7900 XTX aangekondigd. Ze bieden meer streamprocessors en geheugeninterfaces met een hogere bandbreedte dan de vorige generatie, leveren uitzonderlijke prestaties en uitstekende energie-efficiëntie om high-framerate 4K en gaming met hogere resolutie in de meest veeleisende titels mogelijk te maken.

De nieuwe grafische kaarten zijn gebouwd op de AMD RDNA™ 3-architectuur, ’s werelds eerste gaming-GPU met een geavanceerd AMD-chipletontwerp. De baanbrekende architectuur levert tot 54% meer prestaties per watt dan AMD RDNA 2-architectuur, en beschikt over ’s werelds snelste interconnect die de grafische en geheugensysteemchiplets met elkaar verbindt tot 5,3 TB/s. Het biedt ook tot 96 nieuwe verenigde rekeneenheden en AMD Infinity Cache™-technologie van de tweede generatie. Het bevat ook een verhoogde AI-doorvoer die tot 2,7x hogere AI-prestaties levert 3, en raytracing-technologie van de tweede generatie die tot 1,8x hogere raytracing-architecturale prestaties biedt in geselecteerde titels versus een grafische kaart die is gebouwd met AMD RDNA 2-architectuur.

TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX
Als de nieuwe koploper in de ASUS Radeon RX grafische kaartfamilie, duwt de TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX de serie naar nieuwe prestatiehoogten. Deze kaart met 3,63 slots biedt maar liefst 6.144 streamprocessors. Voor degenen die op zoek zijn naar veel bandbreedte en overvloedige pools van VRAM, biedt de TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX grafische kaart beide: 24 GB GDDR6-geheugen en een 384-bits geheugeninterface.

Een nieuw koelontwerp stelt de GPU in staat om op vol gas te draaien. Een bredere ventilatieopening op de achterplaat opent nog meer ruimte voor luchtstroom. Bovendien is het totale warmteafvoergebied met maar liefst 22,8% vergroot, en een vergrote opening langs de rand van de achterplaat zorgt ervoor dat er nog meer lucht door de vinnen van de Axial-tech ventilatoren kan stromen.

De ventilatoren zijn zowel groter als effectiever voor deze generatie. Ze bieden 13,8% meer luchtstroom en 8% meer statische druk in vergelijking met de vorige generatie, terwijl ze draaien met lagere RPM’s en een vergelijkbaar laag geluidsniveau produceren. Een Dual BIOS-switch laat gebruikers kiezen tussen prestatie- en stille modi, of ze kunnen handmatig tweaken met ASUS GPU Tweak III-software.

Dankzij geavanceerde connectiviteit kunnen gebruikers profiteren van de voordelen van de nieuwste gamingmonitoren op de markt. Ze vinden een HDMI® 2.1-poort op de TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX en een drietal DisplayPort™ 2.1-poorten.

Om de nodige stroom te leveren, gebruikt de TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX grafische kaart drie 8-pins stroomaansluitingen. Dit levert een robuust vermogensafgiftesysteem met 20K-rated condensatoren en een spreiding van hoogstroomvermogenstrappen gerangschikt in een 17+4-configuratie. Bovendien biedt het ASUS Auto-Extreme-productieproces een robuuste levensduur die de TUF-naam eer aandoet, zodat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun eersteklas kaart jarenlang games zal doorstaan.

TUF Gaming Radeon RX 7900 XT
De TUF Gaming Radeon RX 7900 XT biedt belangrijke upgrades ten opzichte van de Radeon RX 6900 XT grafische kaart van de laatste generatie, waaronder een grotere 20 GB pool van GDDR6 RAM, 5.376 streamprocessors en een bredere 320-bits geheugeninterface. De ondersteunende cast bevat veel van dezelfde ontwerpelementen als de TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX grafische kaart. Van het gegoten frame, de aluminium mantel en achterplaat en het ontwerp met 3,63 slots, tot het bijgewerkte 3D acryl TUF-logo met ARGB-verlichting aan de rand van de mantel, deze grafische kaart beschikt over een complete set van de nieuwste ASUS-innovaties.

De TUF Gaming Radeon RX 7900 XT grafische kaart spant echt zijn spieren als het gaat om thermische prestaties. Met hetzelfde totale bordvermogen (TBP) als de Radeon RX 6900 XT grafische kaart, werkt hij koeler onder belasting terwijl hij vergelijkbare geluidsniveaus produceert – en meer prestaties biedt.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.