ASUS lanceert tweetal nieuwe ZenScreen-monitoren


ASUS heeft pas twee nieuwe ZenScreen monitoren uitgebracht. Het gaat om de 14 inch ZenScreen Ink MB14AHD touchscreen monitor met ondersteuning voor 10-point touch en actieve styles, en de 16″ OLED MQ16AH. Beide monitoren komen in juli verkrijgbaar. De Ink MB14AHD gaat €429 kosten, voor de OLED MQ16AH is nog geen prijs bekend.

Begin persbericht van ASUS

ZenScreen Ink MB14AHD
Het 14-inch FHD IPS-paneel van ZenScreen Ink biedt 10-punts touch en actieve stylusondersteuning. En met de meegeleverde ASUS Pen SA201H is deze draagbare monitor perfect voor digitale handtekeningen, notities maken, tekenen, e-learning en online vergaderingen. De ASUS Pen met lage latentie biedt MPP 2.0-compatibiliteit en heeft een gevoeligheid van 4096 niveaus om een ​​natuurlijke schrijf- of tekenervaring te bieden bij gebruik met compatibele apps zoals Microsoft Windows Ink, Whiteboard en OneNote. Ingebouwde magneten zorgen ervoor dat het veilig op de monitor wordt opgeborgen wanneer het niet in gebruik is.

Innovatief standaardontwerp
De ingebouwde traploze standaard klapt soepel uit en houdt de ZenScreen Ink stevig vast in liggende of staande oriëntatie. Het heeft een scharnierbeweging tot 150° om gebruikers de flexibiliteit te geven om de monitor op te zetten voor verschillende aanraak- of schrijfscenario’s met een kantelhoek van maximaal 75°. De vooraf geïnstalleerde DisplayWidget Lite-software roteert automatisch de inhoud op het scherm, afhankelijk van de stand van de monitor.

Rijke connectiviteit
In tegenstelling tot de meeste draagbare monitoren, biedt ZenScreen Ink een brede compatibiliteit met verschillende apparaten, dankzij de twee USB-C-poorten die de DP Alt-modus ondersteunen en één micro-HDMI-poort. De twee USB-C-poorten kunnen ook worden gebruikt voor gelijkstroominvoer.

ZenScreen OLED MQ16AH
De ZenScreen OLED MQ16AH heeft een 15,6-inch FHD (1920 x 1080) paneel en een superslank profiel dat op het dunste punt slechts 5 mm meet. Met een gewicht van slechts 620 gram is hij 20% lichter dan andere 15,6-inch draagbare monitoren en past hij gemakkelijk in elke aktetas of schoudertas, dus hij is perfect voor gebruik onderweg.

Geavanceerde OLED-technologie
De ZenScreen OLED MQ16AH biedt alle voordelen van een OLED-paneel, met 100% DCI-P3-kleurengamma, HDR10 en Delta E < 2 kleurnauwkeurigheid om levensechte kleuren te bieden met de helderste witte en diepste zwarte tinten. Het paneel biedt tot 400 nits helderheid en heeft een responstijd van 1 ms om ghosting te minimaliseren. De ZenScreen OLED MQ16AH is de ideale uitgebreide monitor voor laptops.

Handige functies
De ZenScreen OLED MQ16AH biedt uitgebreide aansluitmogelijkheden met één mini-HDMI- en drie USB-C-poorten — twee ingeschakeld voor DisplayPort™ Alt-modus en stroominvoer, en de andere met oplaadmogelijkheden. De poorten zijn aan weerszijden van de monitor geplaatst voor eenvoudiger kabelbeheer en meer flexibiliteit bij het instellen.

Een ingebouwde nabijheidssensor vraagt ​​de monitor om over te schakelen naar de energiebesparende modus wanneer het detecteert dat er geen gebruiker voor het scherm is, en het zet de monitor terug naar de normale modus wanneer het de terugkeer van de gebruiker detecteert. Deze functie helpt het energieverbruik te verlagen en het inbranden van afbeeldingen te voorkomen.

De ZenScreen OLED MQ16AH wordt geleverd met een gebundelde Smart Case die kan worden opgevouwen tot een standaard om de monitor in een hoek van 30° of 60° te plaatsen voor comfortabel kijken in staande of liggende modus. Bovendien is hij voorzien van een 1/4-inch schroefdraadaansluiting aan de achterkant van de monitor, zodat hij compatibel is met de meeste standaard statieven.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.