ASUS lanceert vijf nieuwe routers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft vandaag de ROG Rapture GT-BE98 aangekondigd, ’s werelds eerste quad-band WiFi 7 gaming-router, en de ASUS RT-BE96U, een tri-band WiFi 7-router voor thuis en zakelijk, op de 2023 Consumer Electronics Show (CES). Beide routers beschikken over de nieuwste technologieën exclusief voor WiFi 7, waaronder uitgebreide 320 MHz-kanalen in de 6 GHz-band, 4K QAM-modulatie, Multi-Link Operation en Multi-RU Puncturing.

Voor bedrijven onthult ASUS ook drie nieuwe ExpertWiFi-apparaten: het EBM68 mesh-systeem, de EBR63-router en het EBA63-toegangspunt, met meer netwerkoplossingen die volgen in de tweede helft van 2023. Deze apparaten ondersteunen zelf het hoogste aantal SSID’s in de branche -gedefinieerde netwerken, tot 12 mesh-nodes en netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau. Elk apparaat kan eenvoudig worden beheerd met behulp van de gratis mobiele ASUS Router-app.

Voor locaties die worden beïnvloed door dikke muren van baksteen of beton, biedt ASUS de ZenWifi Hybrid XC5, ’s werelds eerste MoCA mesh-router, die vier manieren biedt om verbinding te maken met hybride backhauls en tegelijkertijd tot 2,5 Gb verbindingen ondersteunt via bekabelde backhauls.

Snelheid en stijl van het volgende niveau
Naast een nieuwe set netwerkfuncties biedt de ROG Rapture GT-BE98 ook tot 25.000 Mbps bandbreedte voor ongeëvenaarde game-ervaringen, en de ASUS RT-BE96U biedt tot 19.000 Mbps; beide leveren de pioniers van morgen een eersteklas ervaring met de meest geavanceerde technologieën. Het 6 GHz-kanaal op beide routers biedt snelheden tot 11.525 Mbps en levert baanbrekende prestaties voor online gamen, streamen, downloaden en meer.

De GT-BE98 heeft ook een kenmerkende esthetiek: de bovenkant is gedeeltelijk transparant, zodat gebruikers kunnen genieten van enkele van de geavanceerde circuits en koellichamen die deze router zo krachtig maken. Tegelijkertijd communiceert een gedurfd grafisch ontwerp de ROG-geest en zelfs enkele kernspecificaties.

Beide routers worden aangedreven door krachtige quad-core 2,6 GHz-processors, en de GT-BE98 heeft drie 10 Gb LAN-poorten om het zwaarste netwerkverkeer aan te kunnen, terwijl de RT-BE96U een 10 Gb LAN/WAN-poort en een 10 Gb LAN-poort heeft . Ondertussen profiteren gebruikers van uitgebreide signaaldekking en -bereik via ASUS-exclusieve RangeBoost Plus-technologie, en de GT-BE98 beschikt over drievoudige spelversnelling die de verbindingen van het lokale netwerk tot een spelserver overal ter wereld kan verbeteren.

Een geheel nieuwe ExpertWiFi-routerserie
De ExpertWiFi-serie heeft een minimalistische en professionele esthetiek, met een smetteloos witte buitenkant die is ontworpen om op te gaan in een zakelijke omgeving. Deze apparaten kunnen aan de muur of het plafond worden gemonteerd, of vrijstaand worden gelaten, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Met behulp van de zelfgedefinieerde netwerkfunctie kan elk van de Ethernet-poorten op deze ExpertWiFi-apparaten worden toegewezen aan een VLAN voor verschillende zakelijke scenario’s. Ondernemers kunnen ook kiezen uit verschillende soorten gastportalen, zoals die kunnen worden gebruikt voor sociale logins en openbare wifi. Al deze ExpertWiFi-apparaten ondersteunen aangepaste logo’s, branding en visuele sjablonen die passen bij bepaalde bedrijfsstijlen en om op verschillende manieren met klanten in contact te komen.

Of het nu gaat om een klein bedrijf of een grote fabriek, ExpertWiFi-netwerkproducten zijn voorbereid om te schalen naar de behoeften van de klant. De EBM68, EBA63 en EBR63 ondersteunen ook maximaal 12 node-verbindingen, zodat bedrijven hun netwerk enorm kunnen uitbreiden met behulp van AiMesh-compatibele apparaten. Andere routers en mesh-systemen zijn meestal beperkt tot 9 mesh-nodes.

Als bonus kan deze ExpertWiFi-serie back-up WAN-toegang bieden wanneer internetdiensten niet ter plaatse worden geleverd of wanneer ze niet toegankelijk zijn. In dit scenario kan de zakelijke operator een van deze ExpertWiFi-apparaten met een USB-kabel verbinden met zijn Android-telefoon of iPhone om die telefoon te gebruiken als mobiele hotspot voor het hele lokale netwerk.

Last but not least biedt deze serie ook netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau in de vorm van een gratis abonnement op ASUS AiProtection Pro en Safe Browsing-functies, met eenvoudige wifi-netwerkconfiguratie en -beheer via de alles-in-één ASUS Router mobiele app.

’s Werelds eerste MoCA mesh-systeem
Wanneer dikke binnenmuren de signaalsterkte van het lokale netwerk beïnvloeden, zijn apparaten zoals de ASUS ZenWiFi hybride XC5 er om bij te springen. ’s Werelds eerste MoCA mesh-systeem biedt een combinatie van fysieke verbindingen, draadloze verbindingen en 160 MHz draadloze kanalen om netwerksnelheden te verhogen tot 5.500 Mbps – 2.500 Mbps via MoCA, 2.402 Mbps op het 5 GHz-kanaal en 574 Mbps op het 2,4 GHz-kanaal. Overal waar de gebruiker bestaande coaxkabels heeft aangelegd, kan hij zo’n netwerk opzetten. Een vierweg hybride backhaul is ook beschikbaar via MoCa, de twee WiFi-banden en Ethernet. Ondertussen kunnen bedrade backhauls tot 2.500 Mbps op de MoCA-verbinding ondersteunen, en alle verbindingen met dit apparaat kunnen genieten van de ASUS-exclusieve voordelen van AiMesh, AiProtection, Instant Guard en Safe Browsing.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.