ASUS lanceert zijn nieuwe ProArt 4060 Ti


ASUS heeft vandaag de ProArt GeForce RTX 4060 Ti 16 GB grafische kaartserie gelanceerd. Deze kaarten hebben een vergelijkbare koeloplossing als de ROG Strix RTX 4060 Ti, maar hebben een meer ingetogen ontwerp dat geschikt is voor designstudio’s. Met 16 GB aan geheugen zijn ze geschikt voor creatieve toepassingen met grote gegevenssets. Hoewel de GPU in essentie dezelfde is als de RTX 4060 Ti, is deze geschikt voor hogere resoluties zoals 4K Ultra HD in creatieve toepassingen. De kaarten worden geleverd met GeForce Studio-stuurprogramma’s.

Er zijn drie subvarianten van de ProArt RTX 4060 Ti 16 GB, gebaseerd op verschillende kloksnelheden. De reguliere variant werkt op de door NVIDIA aanbevolen kloksnelheden van 2535 MHz met de standaard BIOS en 2565 MHz met het OC BIOS. De ProArt RTX 4060 Ti Advanced Edition heeft een kloksnelheid van 2580 MHz met het OC BIOS. De topversie, de ProArt RTX 4060 Ti OC Edition, heeft aanzienlijk hogere kloksnelheden van 2685 MHz, vergelijkbaar met die van de ROG Strix O8G. Alle drie de kaarten worden geleverd met een gratis 3-maanden abonnement op Adobe Creative Cloud.



Bronnen: ASUS, TechPowerUp

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?