ASUS maakt meer details bekend over Zenbook 17 Fold met OLED-display


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent meer details over de Zenbook 17 Fold OLED bekendgemaakt. Het opvouwbare laptopmodel wist bij de aankondiging tijdens CES 2022 al hoge ogen te gooien met zijn veelzijdigheid, originaliteit en vindingrijkheid. Nu is ASUS klaar om de laptop daadwerkelijk uit te brengen en tijdens het aanstaande event wordt er meer bekendgemaakt over de beschikbaarheid van de laptop.

Dit virtuele event vindt plaats op 31 augustus 2022 om 14:00 (CEST) en de ASUS IFA 2022 booth is van 2 september tot 6 september elke dag te bezoeken van 10:00 tot 18:00. De ASUS IFA 2022 booth is te vinden in de Messe Venue, hal 11.2 (Berlin ExpoCenter City, Messedamm 22, 14055 Berlijn in Duitsland).

Om de Zenbook 17 Fold OLED, de allereerste 17.3-inch opvouwbare laptop, te ontwikkelen zijn ASUS-ingenieurs aan de slag gegaan met een unieke vormfactor. Zijn unieke design maakt het mogelijk om maar liefst twee configuraties van het OLED-scherm in 1 apparaat te verwerken: een groot 4:3 17.3-inch 2.5K touchscreen dat doormidden vouwt om zo naadloos over te gaan in twee 3:2 12.5-inch 1920×1280 beeldschermen. Wanneer de laptop gecombineerd wordt met de ASUS ErgoSense Bluetooth®-keyboard en touchpad, dan zorgt het opvouwbare design ervoor dat de laptop op verschillende manieren gebruikt kan worden – Desktop, Laptop (met Bluetooth keyboard), Laptop (met een virtueel keyboard), Tablet, Reader en Extended. Deze unieke vormfactor zorgt voor een veelzijdigheid dat nog nooit eerder vertoond is. Dit maakt de Zenbook 17 Fold OLED een uniek en gewild apparaat.

Het is nog niet bekend hoeveel de Zenbook 17 Fold OLED gaat kosten, dit wordt later pas bekendgemaakt.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.