ASUS onthult GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de NVIDIA GeForce RTX 4060 en 4060 Ti grafische kaarten aangekondigd voor de ROG Strix, TUF Gaming en ASUS Dual families. Deze kaarten brengen de nieuwste NVIDIA-architectuur en cutting-edge technologie zoals DLSS 3 framegeneratie naar mainstream gamers.

De RTX 4060 Ti grafische kaarten zijn de koplopers in deze serie en worden geleverd met een gezonde 8 GB VRAM. Op een later tijdstip zal ASUS ook varianten lanceren van de ROG Strix, TUF Gaming, Dual en Dual White RTX 4060 Ti grafische kaarten met een nog grotere 16 GB VRAM. Deze extra hoeveelheid geheugen geeft gamers met een voorliefde voor geavanceerde graphics de ruimte om high-resolution texturen en visuele effecten op te voeren in veeleisende games.

De ROG Strix GeForce RTX 4060, TUF Gaming GeForce RTX 4060, ASUS Dual GeForce RTX 4060 en ASUS Dual White GeForce RTX 4060 komen ook op een later tijdstip. ASUS zal binnenkort alle details over deze grafische kaarten delen, zodat gamers niet lang hoeven te wachten om er meer over te weten te komen – of er zelf een in bezit te krijgen.

Deze GeForce RTX 4060 Ti- en RTX 4060-aangedreven GPU’s zijn ontworpen om ongelooflijke prestaties te leveren voor mainstream gamers en creators op een resolutie van 1080p met 100 frames per seconde, inclusief ray tracing en DLSS 3. De GeForce RTX 4060-productfamilie biedt alle voordelen van de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, waaronder DLSS 3 neurale rendering, ray-tracing technologieën van de derde generatie bij hoge framerates en een achtste generatie NVIDIA Encoder (NVENC) met AV1-codering.

PC-bouwers die hun gamingrig willen uitrusten met hardware die een onverslaanbare balans biedt tussen prestaties, functies en gedurfd ontwerp, hoeven niet verder te zoeken dan de ROG Strix GeForce RTX 4060 Ti. Met dezelfde cyberpunk-stijl als zijn 40-serie broertjes, heeft deze grafische kaart een slank 3.1-slot ontwerp van slechts 311,4 mm lang, zodat deze compatibel is met meer PC-behuizingen. Het is ook energiezuinig: er is slechts één 8-pins stroomconnector nodig.

De compactere afmetingen van de kaart laten nog steeds voldoende oppervlakte over op zijn MaxContact heatsink voor luchtstroom. Drie nieuwe 11-blade Axial-tech ventilatoren, die 21% meer luchtvolume kunnen verplaatsen dan modellen van vorige generaties, zorgen voor een constante koeling. Daarnaast zorgt een grote geventileerde backplate voor een andere manier om warmte uit de PC te laten ontsnappen. Dankzij de 0 dB-technologie blijft de kaart volledig stil bij lichte werkbelastingen.

De TUF Gaming GeForce RTX 4060 Ti biedt betrouwbare prestaties. Voor gamers die op zoek zijn naar een grafische kaart met een minimalistisch ontwerp, essentiële functies en solide prestaties, biedt ASUS de TUF Gaming GeForce RTX 4060 Ti. Deze kaart heeft dezelfde krachtige GPU als zijn ROG Strix tegenhanger, maar met een iets dikkere heatsink en een kortere lengte van 300 mm voor bredere behuizingscompatibiliteit. Een brede opening op de stevige aluminium backplate zorgt voor een betere luchtstroom in vergelijking met kaarten van de vorige generatie. Met de extra opening, het 3.12-slot formaat en drie nieuwe 11-blade Axial-tech ventilatoren is het TUF-model volledig uitgerust voor effectieve koeling.

De TUF Gaming GeForce RTX 4060 Ti biedt ook een Dual BIOS-schakelaar, zodat gebruikers eenvoudig kunnen kiezen tussen stille werking of maximale prestaties. Een opnieuw ontworpen ARGB TUF-logo op de behuizing voegt een vleugje aanpasbare kleur toe, terwijl militaire-grade condensatoren en het Auto-Extreme productieproces zorgen voor betrouwbare werking waar TUF-kaarten om bekend staan.

De ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti en Dual White markeren een nieuw tijdperk. Bijgewerkt met een frisse uitstraling en een verbeterd koelsysteem brengen ASUS Dual grafische kaarten de kracht van de GeForce RTX 40 Series naar mainstream gamers. ASUS biedt twee varianten: een ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti in stijlvol zwart en een ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti in stralend wit. Retro-futuristische ontwerpelementen voegen een vleugje persoonlijkheid toe, evenals het halftransparante zicht op de heatsink bovenop de kaart. Voor bouwers die de voorkeur geven aan een meer ingetogen stijl, is elke optie perfect.

Met de Dual GeForce RTX 4060 Ti krijgen gebruikers eersteklas functies, waaronder een geventileerde aluminium backplate, 0 dB-technologie en de nieuwste 11-blade Axial-tech ventilatoren. Maar de belangrijkste troef van de Dual zit al in zijn naam: het biedt een compacte dual-fan koeloplossing, waardoor de totale lengte van de kaart slechts 227 mm bedraagt. Dit maakt het een geweldige keuze voor bouwers die een ruimtebesparend systeem plannen. Met slechts één 8-pins PCIe-stroomconnector kan de Dual GeForce RTX 4060 Ti eenvoudig worden geïntegreerd in een bestaande build, en dubbele kogellagerventilatoren zorgen voor een lange levensduur.

De GeForce RTX 4060 Ti 8GB is vanaf 24 mei verkrijgbaar met prijzen vanaf €450. De GeForce RTX 4060 Ti 16GB komt binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €560. De GeForce RTX 4060 komt ook binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €330.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.