ASUS onthuld twee ROG Swift monitoren


ASUS heeft vandaag op CES 2021 twee nieuwe monitoren onthuld. Het betreffen de PG279QM en de PG32UQ, welke beide aan de ROG Swift gaming-lijn worden toegevoegd.

ASUS ROG Swift PG279QMHet eerste model welke aangekondigd werd door ASUS is de ROG Swift PG279QM. De PG279QM is de (spirituele) opvolger van de PG279Q, een van de eerste monitoren die 5 jaar geleden NVIDIA G-SYNC combineerde met een 165Hz 1440p IPS paneel. Ruim 5 jaar later onthult Asus de ROG Swift PG279QM, de eerste monitor van de fabrikant met een 27″ IPS paneel met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een verversingssnelheid van 240Hz.

De PG279QM maakt gebruik van de laatste “ASUS Fast IPS Panel”-technologie met een snelle gray-to-gray response time van 1 ms. Het paneel kan 95% van het DCI-P3 kleurengamma weergeven en is VESA DisplayHDR 400 gecertificeerd. Daarnaast is de PG279QM uitgerust met NVIDIA G-SYNC, waarmee een variabele verversingssnelheid tot de mogelijkheid behoort. Hiervoor is een specifieke G-SYNC processor aanwezig. Deze zorgt er tevens voor dat de monitor beschikt over NVIDIA’s Reflex Latency Analyzer.


Aan de achterkant van de ASUS ROG Swift PG279QM vinden we het ROG logo terug, welke via Aura Sync aangepast kan worden. Daarnaast biedt de monitor ondersteuning voor de ROG Desk Mount Kit, waarmee het scherm minder plek op een bureau of tafel inneemt.

ASUS ROG Swift PG32UQDaarnaast kondigt ASUS de ROG Swift PG32UQ aan. Deze monitor is speciaal geïntroduceerd om de 4K beelden met HDR tegen hoge verversingssnelheden over HDMI 2.1 weer te geven, een veelvoorkomend output-signaal bij de laatste grafische kaarten als zowel de PlayStation 5 en Xbox Series X.

De PG32UQ beschikt over een 32″ 4K paneel, oftewel een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. De verversingssnelheid bedraagt 144Hz, en de gray-to-gray response time 1 ms. Het paneel kan 98% van het DCI-P3 kleurengamma weergeven met een gemiddelde Delta E van minder dan 2, en is VESA DisplayHDR 600 gecertificeerd dankzij een hoge maximale helderheid.

De monitor beschikt over twee HDMI 2.1 aansluiting, geschikt voor het aansluiten van de next-gen consoles. De aansluiting kan beelden weergeven tot maximaal 4K tegen 120Hz en zorgt voor een automatische low-latency mode en variabele verversingssnelheden. Om gebruik te maken van de maximale verversingssnelheid dient gebruik gemaakt te worden van de DisplayPort 1.4 aansluitingen.

De monitor biedt ondersteuning voor HDMI 2.1 Variable Refresh Rate en AMD FreeSync Premium Pro. Daarnaast is ASUS hard aan het werk om de monitor te voorzien van een NVIDIA G-Sync Compatible certificering. Daarnaast voorziet ASUS de PG32UQ met de “ASUS Variable Overdrive” technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om adaptief de overdrive aan te passen, zelfs wanneer er gebruik gemaakt wordt van een variabele verversingssnelheid.


Aan de achterkant van de ASUS ROG Swift PG32UQ vinden we het ROG logo terug, welke via Aura Sync aangepast kan worden. Daarnaast biedt de monitor volgens ASUS extra dunne bezels. Ook is er een dubbele USB-aansluiting een een 3.5mm uitgang voor een hoofdtelefoon. Daarnaast biedt de OSD software voorzieningen voor profielen, FPS counters en de plaatsing van crosshairs.

Wanneer we beide monitoren kunnen verwachten heeft ASUS nog niet vrijgegeven. Tevens zijn de adviesprijzen vooralsnog onbekend.Bronnen: ASUS (PG279QM), ASUS (PG32UQ)

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.