ASUS ProArt PA32DC Review


Hoewel OLED veel voordelen kent is een typische OLED TV nog altijd geen ideale monitor. De nieuwste panelen van JOLED zouden daar veranderingen in moeten brengen dankzij een traditionele RGB subpixel layout. De ASUS ProArt PA32DC is niet alleen één van de eerste monitoren met dat paneel, ze zetten er direct vol mee in op de professionele doelgroep met features zoals ingebouwde (hardware) calibratie en tal van andere mooie extras. Leer er alles over in onze review:

Samenvatting van onze review


Voor de uitgebreide review met alle ins en outs bekijk je de video. Dit is een beknopte samenvatting.

De PA32DC heeft een 4K-resolutie van 3840 x 2160 en ondersteunt 100% van het sRGB-kleurengamma en praktisch het hele DCI-P3-kleurengamma, waardoor het ideaal is voor het werken met kleurkritische inhoud. Het heeft ook een hoge helderheid en een fantastisch contrast dankzij het RGB OLED paneel, waardoor het in zijn algemeen een fijn paneel is om mee te werken.

De monitor is ook uitgerust met een aantal handige functies, waaronder ASUS ProArt-hardwarekalibratie, een Picture-by-Picture-functie en een Picture-in-Picture-functie, een meegeleverde shading hood, volledige ergonomie en verschillende HDR content ontwerp mogelijkheden in de enorm uitgebreide OSD. Dat maakt hem vooral een monitor met een specifieke niche in gedachten, niet iedereen heeft daar wat aan, maar als je daar naar op zoek bent is dit wel een fijne oplossing voor je.

Hij is (veel) te prijzig voor regulier gebruik, maar dat komt omdat deze RGB OLED panelen an sich gewoon prijzig zijn, getuige ook de concurrentie en hun prijzen. Er zijn wat goedkopere alternatieven, maar die ontbreken de vele extras die dit paneel heeft. Wil je gewoon content consumeren pak je lekker een standaard OLED paneel, wil je content maken en OLED combineren met een betere beeldkwaliteit dan zijn dit fijne monitoren. Voor grafische ontwerpers, fotografen en videobewerkers die een top OLED monitor zoeken is dit erg interessante optie.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.