“ASUS reageert op problemen met Z690 Hero-moederborden”


ASUS heeft recent gereageerd op problemen met de nieuwe ROG Maximus Z690 Hero moederborden. Deze nieuwe modellen blijken in sommige gevallen verkeerd bevestigde onderdelen te hebben, waardoor componenten doorbranden en de moederborden niet meer goed functioneren. ASUS zegt hier het volgende over:

Aan onze gewaardeerde ASUS-klanten,

ASUS zet zich in om producten van de hoogste kwaliteit te produceren en we nemen elk incidentrapport van onze gewaardeerde klanten zeer serieus. We hebben onlangs incidentmeldingen ontvangen met betrekking tot het ROG Maximus Z690 Hero-moederbord. In ons lopende onderzoek hebben we voorlopig een mogelijk probleem met een omgekeerde geheugencondensator in het productieproces van een van de productielijnen geïdentificeerd dat debug-foutcode 53, geen post of schade aan moederbordcomponenten kan veroorzaken. Het probleem is mogelijk van invloed op eenheden die in 2021 zijn geproduceerd met het onderdeelnummer 90MB18E0-MVAAY0 en het serienummer dat begint met MA, MB of MC.

U kunt uw onderdeelnummer identificeren aan de hand van de productverpakking:

Per 28 december 2021 zijn er enkele incidenten gemeld in Noord-Amerika. In de toekomst zetten we onze grondige inspectie met onze leveranciers en klanten voort om alle mogelijke getroffen ROG Maximus Z690 Hero-moederborden op de markt te identificeren en zullen we met relevante overheidsinstanties werken aan een vervangingsprogramma.

Iedereen heel erg bedankt voor jullie geduld en steun terwijl we bezig zijn met het vervangingsprogramma.

Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact op met de ASUS-klantenservice.

Hartelijke groeten,
Het ASUS-teamBronnen: xxx

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.