ASUS ROG brengt gamingmonitor uit met refreshrate van 500Hz


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de ROG Swift 500Hz aangekondigd, ’s werelds eerste esports-gamingmonitor met een verversingssnelheid van 500Hz. De Swift 500Hz heeft een 24,1-inch FHD (1920 x 1080) scherm dat gebruik maakt van Esports-TN-paneeltechnologie (E-TN) om 60% kortere responstijden te produceren dan standaard TN LCD-schermen, waardoor het het snelste LCD-scherm ooit is. De Swift 500Hz bevat NVIDIA® G-SYNC® en de verbeterde Esports Vibrance-modus — speciaal afgestemd op esports — die rechtstreeks in de monitorfirmware is ingebouwd. Het laat meer licht door de LCD-kristallen reizen, waardoor kleuren een nieuw niveau van levendigheid krijgen. Omdat latentie een cruciale factor is bij esports-gaming, bevat de Swift 500Hz ook NVIDIA Reflex Analyzer, waarmee gamers de latentie met slechts een enkele klik kunnen meten.

ASUS ROG heeft altijd de grenzen van weergavetechnologie verlegd. Een decennium geleden introduceerde ASUS ’s werelds eerste 144Hz 1080p gaming-monitor. In 2017 introduceerde ROG de allereerste NVIDIA G-SYNC 240Hz gamingmonitor. En in 2020 lanceerde ROG de eerste 360 ​Hz gamingmonitor.

De grenzen van weergavetechnologie verleggen
“Toen we in 2012 de eerste 144Hz-monitor introduceerden, zeiden mensen dat het menselijk oog slechts 60 frames per seconde kan waarnemen”, legt Gavin Tsai, Display Product Manager voor ASUS uit. “Toen we onze 240Hz-monitor introduceerden, zeiden ze dat de mens kan het verschil niet waarnemen”, vervolgt Tsai. “Tegenwoordig, in een markt waar 144Hz en 240Hz gaming-monitoren gebruikelijk zijn en standaardspecificaties, betreden we geheel nieuwe wegen met de ongelooflijk snelle ROG Swift 500Hz.”

Met verminderde bewegingsonscherpte, verbeterde beelden en lagere inputlatentie, is de ROG Swift 500Hz ontworpen om professionele esports-gamers een voordeel te geven in toernooien. Een van deze indrukwekkende functies – de buitengewoon lage latentie – wordt mede mogelijk gemaakt door een vitale samenwerking met NVIDIA. “De ROG Swift 500Hz met NVIDIA G-SYNC-technologie biedt gamers de laagste beschikbare latentie van alle monitoren op de markt”, zegt Seth Schneider, Esports-productmanager bij NVIDIA. “En met NVIDIA Reflex Analyzer aan boord, kunnen gamers hun latentie meten met één klik, wat zorgt voor de snelste responstijden voor de meest intense games.”Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.