ASUS ROG brengt witte RTX 4080 en 4090 kaarten uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS Republic of Gamers

ASUS Republic of Gamers heeft de Strix GeForce RTX 4090 en 4080 White Edition grafische kaarten aangekondigd. De NVIDIA GeForce RTX 40-serie heeft de prestaties naar een geheel nieuw niveau getild, terwijl hij enorm veel VRAM, meer CUDA-cores en een koelsysteem biedt dat zelfs bij volledige belasting vrijwel geruisloos blijft. Nu kondigt ASUS vier nieuwe versies aan met opvallende volledig witte afwerkingen.

Net als de standaard ROG Strix GeForce RTX 4090 is de White Edition een 3,5-slots kaart die zich uitgebreid richt op koelprestaties. Een gegoten metalen frame, mantel en achterplaat zorgen voor stevigheid voor de massieve dampkamer en koellichaam dat 30% meer oppervlak voor warmteafvoer biedt dan de ROG Strix GeForce RTX 3090. Onder een thermische belasting van 500 watt wordt de gepatenteerde gefreesde dampkamer van de Strix GeForce RTX 4090 White Edition biedt 5°C lagere temperaturen dan een traditionele dampkamer.

De verbeterde Axial-tech ventilatoren zijn verdikt en bieden nu 23,8% meer luchtstroom en 19,3% meer statische druk dan de vorige generatie. Dankzij deze verbeteringen kan de kaart, ondanks het extra vermogen, vergelijkbare GPU-temperaturen en -akoestiek behouden als het model van de vorige generatie.
ROG Strix-kaarten bundelen ook een groot aantal geavanceerde functies met die hoogwaardige prestaties. Een ARGB-achterlicht werkt samen met Aura Sync om aangepaste verlichting te bieden voor een build, terwijl twee FanConnect II-headers, een Dual BIOS-schakelaar en 0dB-technologie gebruikers flexibiliteit en prestaties bieden om de kaart naadloos in hun builds te laten passen.

Ten slotte wordt de Strix GeForce RTX 4090 White Edition, net als andere ROG-kaarten, gebouwd via het Auto-Extreme-productieproces dat menselijke tussenkomst minimaliseert, wat resulteert in uitzonderlijke en consistente kwaliteit voor langdurige betrouwbaarheid.

De ROG Strix GeForce RTX 4080 White Edition en ROG Strix GeForce RTX 4080 OC White Edition zijn ook van de partij. Deze kaarten delen dezelfde robuuste vermogensafgifte, dampkamer en Axial-tech ventilatorontwerp van de Strix GeForce RTX 4090, waardoor ze hun volledige kracht kunnen gebruiken zonder te zweten. Dezelfde onderscheidende RGB-uitrustingen en ROG-styling sieren de kaarten, waardoor bouwers meer opties dan ooit hebben om hun creativiteit tot leven te brengen. Met 9.728 CUDA-cores en 16 GB GDDR6X VRAM is de ROG Strix GeForce RTX 4080 White Edition een echte GPU voor de fanatiekeling, die in staat is tot compromisloos gamen met hoge resolutie en hoge verversingssnelheid.

De ROG Strix GeForce RTX 4090 White Edition, ROG Strix GeForce RTX 4090 OC White Edition, ROG Strix GeForce RTX 4080 White Edition en ROG Strix GeForce RTX 4080 OC White Edition zullen beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2023.Bronnen: ASUS Republic of Gamers

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.