ASUS ROG introduceert de watergekoelde 4090


In 2022 kwam de RTX 4090 officieel uit en claimde gelijk de titel van snelste gaming GPU maar dit kwam wel tegen een prijskaartje en een flink formaatje. Dus nu heeft Asus ROG een nieuwe en compactere variant van de 4090 uitgebracht, genaamd: ROG Strix LC GeForce RTX 4090.

ROG Strix LC GeForce RTX 4090 (en de overclock versie ROG Strix LC GeForce RTX 4090 OC Edition) is echt een game beest. Doormiddel van de zelfde pomp, radiator en ventilatoren combinatie van de ROG Strix LC GeForce RTX 3090 Ti te gebruiken is deze kaart tot zijn stand gekomen. De kaart bevat een 240 mm radiator, 560 mm lange buizen en een 2.6 slot design zodat deze kaart in veel meer pc kasten past.

Twee 120mm ARGB ventilatoren op de radiator zijn perfect voor beide airflow en statische druk, waardoor de pump maximaal kan presteren en weinig geluid maakt. De buizen zijn al aangesloten en de kaart komt met twee FanConnect PWM headers, waardoor je twee extra ventilatoren kan toevoegen in je kast en die je op de GPU temperaturen kan aanpassen via de GPU Tweak III software.

Bronnen: TechPowerUp, Asus

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?