ASUS ROG kondigt de eerste laptop met de AMD 9 7954HX3D aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de nieuwe ROG Strix SCAR 17 X3D aangekondigd, een krachtige gaming-laptop die geavanceerde technologie combineert met ROG-engineering. Het beschikt over de AMD Ryzen 9 7945HX3D mobiele processor met AMD 3D V-Cache-technologie, waarmee de L3-cache van de Ryzen 9 7945HX-processor wordt verdubbeld en gaming-prestaties worden verbeterd. De laptop heeft een 240 Hz QHD-scherm, Conductonaut Extreme vloeibaar metaal op de GPU en een vapor chamber voor efficiënte koeling van cruciale componenten.

De AMD Ryzen 9 7945HX3D-processor is 20% sneller dan zijn voorganger in combinatie met de NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU. De 3D V-Cache-technologie biedt extra rekenkracht, vooral bij gaming. Met de AMD Precision Boost Overdrive kunnen gebruikers de CPU verder overklokken voor nog betere prestaties.

De laptop behoudt het sportieve ontwerp van de originele SCAR 17 en biedt aanpasbare RGB-verlichting voor een unieke uitstraling. Het ROG Intelligent Cooling-systeem met Conductonaut Extreme en vapor chamber zorgt voor uitstekende koeling van de CPU, GPU en VRM’s. De ROG Strix SCAR 17 X3D is een krachtige gaming-laptop die gamers in staat stelt om competitief te blijven op het hoogste niveau.

Met diverse I/O-opties, waaronder dubbele USB Type-C, HDMI 2.1 en 2.5G Ethernet-poorten, kan de laptop worden gebruikt als een complete battlestation. Het QHD 240 Hz-scherm met G-SYNC-ondersteuning minimaliseert bewegingsscheuren en zorgt voor een vloeiende gaming-ervaring, terwijl NVIDIA Advanced Optimus zorgt voor betere prestaties en lagere latentie. De Strix SCAR 17 X3D belooft een overwinning voor gamers.Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?