ASUS ROG kondigt Hyperion full-tower behuizing aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de ROG Hyperion GR701 aangekondigd, een volledig opnieuw ontworpen full-tower gaming-behuizing die een compromisloze visie biedt op luxe en prestaties, ontworpen om doe-het-zelf-builds naar nieuwe hoogten te tillen.

Een nieuwe maatstaf voor luchtstroom
De wereld van pc-bouw is veranderd. Van next-gen grafische kaarten zoals de NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 tot sneller dan ooit USB datasnelheden en opladen, een pc-behuizing moet de nieuwste en beste technologieën ondersteunen. ASUS heeft de ROG Hyperion gebouwd als een duurzaam, elegant chassis dat klaar is voor de toekomst van doe-het-zelf gaming-installaties – met een op luchtstroom gericht ontwerp dat ervoor zorgt dat componenten in topvorm blijven werken.

Dit is de volgende generatie ROG-chassis. De hoogste prioriteit bij de Hyperion is luchtstroom, met enorme kanalen aan de voorkant waar lucht doorheen kan, naast een rooster langs de bovenkant. Dankzij deze kanalen plus ondersteuning voor maximaal twee 420 mm radiatoren, kunnen gebruikers er zeker van zijn dat hun componenten bevroren blijven en optimaal presteren, of het nu gaat om koellichamen, alles-in-één vloeistofkoeling of een volledig op maat gemaakte lus die vanaf de grond is ontworpen omhoog.

Een enorm en aanpasbaar interieur
De ROG Hyperion is ook ontworpen met componenten van de volgende generatie in het achterhoofd. Het ondersteunt tot 12-inch E-ATX-moederborden, dubbele USB 3.2 Gen 2×2 Type-C®-poorten aan de voorzijde en tal van uitbreidingsslots voor toekomstige upgrades. Met name de nieuwste grafische kaarten bereiken ongekende nieuwe prestatieniveaus, met grote koellichamen om ze koel en stil te houden. En de Hyperion is ruim genoeg om zelfs de grootste grafische kaarten, zoals de ROG Strix GeForce RTX 4090, te passen. Ga voor een traditionele horizontale houder van maximaal 460 mm breed, of monteer een kaart verticaal met tot 130 mm ruimte voor nu en in de toekomst. kaarten. De ingebouwde aluminium tweeweg grafische kaarthouder voorkomt dat de kaart in beide richtingen doorbuigt, ongeacht hoe groot hij is, terwijl hij ook helpt bij kabelbeheer voor de rest van een build.

En gebruikers zullen niet alleen hun kabels achter het zijpaneel proppen en hopen dat het ook sluit. ASUS heeft achter het moederbord 34 mm ruimte voorzien voor alle bedrading, met meerdere doorvoertules en een breed paneel langs de achterkant met ingebouwde klittenband kabelbinders om alles netjes en opgeruimd te houden. Bovendien kunnen gebruikers met de doorzichtige acryldeur alle kabels binnen handbereik houden voordat ze ooit het achterste zijpaneel erop plaatsen. Dit geeft ook meer ruimte voor warmteafvoer. Een ingebouwde ARGB-controller biedt een plek voor alle Aura Sync-apparaten om aan te sluiten, met ondersteuning voor maximaal acht ARGB-apparaten en zes PWM-ventilatoren.

Ontworpen voor doe-het-zelvers
De Hyperion is een full-feature case met veel ruimte om te werken – zonder kolossaal te zijn. En het zijn de kleine gemakken die de Hyperion echt naar een hoger niveau tillen. Bij de meeste builds zitten gebruikers vast met extra schroeven, kabelbinders en PCIe®-slotafdekkingen ergens in een doos, in de hoop dat ze niet verloren gaan voor de volgende upgrade. De ROG Hyperion biedt een kleine ingebouwde lade aan de onderkant als speciale opslag voor schroeven, accessoires en zelfs een kleine schroevendraaier. De zijpanelen zijn volledig gereedschapsloos en de behuizing van de voeding is ontworpen om luchtstroom mogelijk te maken en tegelijkertijd de gaten klein genoeg te houden om te voorkomen dat schroeven er doorheen vallen. Er is ook een kleine opening in de mantel voor het OLED-paneel van de ROG Thor, zodat gebruikers te allen tijde hun stroomverbruik kunnen zien.

De kenmerkende ROG-ervaring
Tot slot is geen enkele behuizing compleet zonder de esthetische versieringen die ervoor zorgen dat het zich onderscheidt van de rest. Het binnenpaneel naast het moederbord biedt ruimte voor een radiator, ARGB-ventilatoren, meerdere 2,5-inch SSD’s of – als gebruikers die extra montageruimte niet nodig hebben – kunnen ze het meegeleverde verlichtingsbord installeren, wat een beetje ROG visuele flair toevoegt aan de anders lege ruimte. Het aluminium frame van de koffer fungeert ook als een paar stevige handgrepen, die langs het voorpaneel van de koffer lopen en samenkomen onder een zwart getint ARGB-logo.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.