ASUS ROG kondigt ROG Azoth gaming keyboard met verwisselbare switches aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft de ROG Azoth aangekondigd, het eerste ROG 75% draadloos custom gaming-toetsenbord, boordevol functies die doorgaans alleen te vinden zijn op premium DIY-toetsenborden. De ROG Azoth heeft een ingebouwd 2-inch OLED-paneel dat toetsenbordstatus, Caps Lock-status, verbindingsmodus en pc/Mac-modusindicatoren kan weergeven. Het kan ook het batterijniveau, multimedia-informatie, aangepaste animaties en systeemparameters zoals CPU-temperatuur weergeven. Intuïtieve aanpassingen en instellingen kunnen worden gemaakt via de driewegbedieningsknop en een knop.

Uniek ontwerp met gasket-mount
Een eersteklas ontwerp met gasket-mount met 10 siliconen gaskets en drielaagse schuimdemping geeft de ROG Azoth een licht gedempt gevoel met sublieme akoestiek. Een duurzame 3,5 mm dikke siliconen pad aan de binnenkant van het toetsenbord absorbeert ruis, terwijl PORON®-schuim pings en echo’s in het toetsenbord absorbeert. Bovendien elimineert de met siliconenschuim beklede basis echo’s volledig en zorgt voor een vlak oppervlak voor het PORON-schuim.

ROG NX mechanische schakelaars
De ROG NX mechanische schakelaars die in de ROG Azoth worden gebruikt, hebben voorgesmeerde stuurpennen en basisbehuizingen die een soepeler klikgevoel bieden en springgeluiden elimineren. Bovendien zorgen ROG-afgestemde krachtcurves en een ontwerp met snelle bediening voor een geweldig toetsaanslaggevoel en consistentie. De schakelaars zijn hot-swappable voor een uniek en op maat gemaakt gevoel.

ROG-toetsenbordstabilisator
De ROG-toetsenbordstabilisator is vooraf gesmeerd en speciaal afgesteld voor gaming: hij produceert minder wrijving, waardoor lange toetsen zoals de spatiebalk, shift en enter trouw blijven aan het originele schakelgevoel. De spatiebalk heeft extra smering en aanpassingen voor een betere akoestiek en gevoel.
ROG PBT doubleshot keycaps zorgen voor een eersteklas gevoel en langdurige duurzaamheid. Het ontwerp van de toetsen is geoptimaliseerd met middelhoge toetsdoppen en een kortere steel om het wiebelen van de toets te verminderen en een comfortabelere typervaring te bieden.

Gebundelde smeerset
De ROG Azoth is het ideale toetsenbord voor wie op zoek is naar doe-het-zelf-aanpassing van het toetsenbord. Gebundelde benodigdheden zijn Krytox™ GPL-205-GD0-smeermiddel, drie extra schakelaars, keycap en schakelaartrekkers, een schakelaaropener en een smeermiddelrek voor schakelaars.

Tri-mode connectiviteit en andere functies
ROG SpeedNova draadloze technologie biedt tot 2000+ uur aan stabiele, ononderbroken bijna-nul-latency gameplay in 2,4 GHz RF-modus (met RGB en OLED uit). De Bluetooth®-modus stelt gebruikers in staat om de ROG Azoth tegelijkertijd met drie apparaten te verbinden. Gamers kunnen de Azoth ook tijdens het spelen opladen via de bekabelde USB-modus.

De ROG Azoth heeft twee paar ingebouwde toetsenbordvoeten om gebruikers drie kantelhoeken te bieden voor een comfortabele typepositie. Bovendien wijst een MacOS-modus de toetsen opnieuw toe voor gebruik met MacBooks en Macs.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.