ASUS ROG kondigt Windows Gaming Handheld aan, de ROG Ally


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

Republic of Gamers (ROG), de gaming-divisie van ASUS, heeft onlangs de ROG Ally onthuld: een krachtige handheld die spelers in staat stelt al hun favoriete games te spelen in topkwaliteit, waar ze ook zijn. Vandaag heeft ROG meer informatie over de specificaties van deze krachtige Windows 11-handheld gedeeld. De ROG Ally heeft een AMD Ryzen Z1-processor die veeleisende AAA-games, lichtere indie-titels en alles daartussenin met gemak aankan. Het beeldscherm is een 120Hz full HD-paneel met ondersteuning voor Adaptive Sync en heeft een maximale helderheid van 500 nits, waardoor spelers verder kunnen gaan met hun favoriete games, zelfs buiten. De ROG Ally draait op Windows 11 en is voorzien van een speciale editie van Armoury Crate, software die spelers kunnen gebruiken om (game)instellingen volledig naar hun hand te zetten.

De ROG Ally maakt gebruik van een nieuwe APU die speciaal voor dit apparaat is ontwikkeld: een AMD Ryzen Z1-series processor met RDNA™ 3-graphics. Dankzij deze processor kunnen spelers veeleisende AAA-games, lichtere indie-titels en alles daartussenin met gemak afspelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het thermische systeem, Zero Gravity, van ROG, dat onder andere gebruik maakt van twee ventilatoren met extreem dunne vinnen, waardoor de ROG Ally nooit te heet wordt.

Het beeldscherm van de ROG Ally is een 120Hz full HD (1080p)-paneel met ondersteuning voor Adaptive Sync. Dankzij Adaptive Sync blijven beelden altijd scherp, ook tijdens games die in hoog tempo worden gespeeld, zonder tearing of stotterende beelden door FPS-drops. Ook heeft het beeldscherm een maximale helderheid van 500 nits, waardoor spelers – bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon – verder kunnen gaan met hun favoriete games. Tegelijkertijd is het beeldscherm een touchscreen, zodat spelers in een mum van tijd hun instellingen kunnen aanpassen of een nieuwe game kunnen installeren vanuit de Windows-desktop.

De ROG Ally draait op Windows 11 en dat betekent dat alle gamebibliotheken en streamingservices toegankelijk zijn die hierdoor worden ondersteund. Zo hebben spelers toegang tot een eindeloze hoeveelheid (nieuwe) games op één plek. Het navigeren door Windows 11 kan op de ROG Ally op twee manieren: door middel van het touchscreen of met behulp van de joysticks. Om na aanschaf direct een vliegende start te maken bundelt ROG maar liefst 90 dagen Game Pass Ultimate gratis. Spelers kunnen dus onmiddellijk aan de slag met honderden AAA- en indie-titels.

De ROG Ally wordt geleverd met een speciale editie van Armoury Crate, die is aangepast naar de functionaliteiten van het apparaat en beschikt over een toggle om performance modes in te schakelen, een game launcher, in-game monitoring software, Aura Sync-ondersteuning en meer. Het officiële (virtuele) ROG Ally launch event vindt plaats op 11 mei 2023 om 16:00 CET, waarbij de volledige specificaties en adviesprijzen bekendgemaakt zullen worden.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.