ASUS ROG lanceert nieuwe gaming peripherals


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

ASUS Republic of Gamers heeft recent haar nieuwste assortiment gaming-randapparatuur en -accessoires aangekondigd tijdens het ROG For Those Who Dare: Maxed Out-evenement.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition gamingmuis en Hone Ace Aim Lab Edition muismat
Ontworpen voor esports-atleten en aspirant-gamingprofessionals, de ROG Harpe Ace Aim Lab Edition draadloze gamingmuis die is getest en goedgekeurd door esports-professionals bij Aim Lab. Deze ultralichte esports-gamingmuis van 54 gram is ontworpen voor competitieve FPS-gaming en heeft een tweehandige vormfactor en is ideaal voor spelers die betere controle uitoefenen door gespannen grips. Het beschikt over een omhulsel gemaakt van een revolutionair bio-gebaseerd nylon materiaal, de 36.000-dpi ROG AimPoint optische sensor, ROG SpeedNova draadloze technologie en ROG Micro Switches met een levensduur van 70 miljoen klikken. De ROG Harpe Ace Aim Lab Edition werkt met de Aim Lab Settings Optimizer-software die de prestaties van gamers meet en analyseert om de best mogelijke combinatie van instellingen te creëren, zodat ze naar hun sterke punten kunnen spelen.

De ROG Hone Ace Aim Lab Edition-muismat meet 508 x 420 mm en is ontworpen om te werken met de Aim Lab X ROG 360-taak binnen de Aim Lab-software om FPS-spelers te helpen hun doel over een volledig bewegingsbereik van 360 graden te verbeteren. De Hone Ace heeft een hybride stoffen oppervlak dat optimale wrijving biedt voor nauwkeurige controlefeedback, en is voorzien van een beschermende nanocoating die water, olie en stof afstoot.

De nieuwe ROG Ace-collectie is erop gericht om overal het beste uit esports-spelers te halen en omvat de ROG Harpe Ace Aim Lab Edition-gamingmuis, de ROG Hone Ace Aim Lab Edition-muismat en het ROG Falchion Ace 65% gaming-toetsenbord.

ROG Azoth-gamingtoetsenbord
De ROG Azoth is een 75% draadloos, op maat gemaakt gaming-toetsenbord dat boordevol eersteklas doe-het-zelffuncties zit voor gamers die de voorkeur geven aan hands-on maatwerk. Het beschikt over een metalen bovenklep met siliconen pakkingbevestiging en drielaagse demping, hot-swappable en in de fabriek gesmeerde ROG NX mechanische schakelaars, ROG-toetsenbordstabilisatoren en ROG PBT doubleshot keycaps om ongekende type-ervaringen te bieden. De Azoth bevat zelfs een gebundelde smeerset voor gebruikers die het typegevoel willen veranderen. Extra functies zijn onder meer een OLED-scherm met intuïtieve bediening, tri-mode connectiviteit met SpeedNova 2,4 GHz draadloze technologie en MacOS-ondersteuning. Verstelbare voetjes bieden drie kantelhoeken van het toetsenbord voor de beste typposities.

ROG Raikiri Pro pc-controller
De ROG Raikiri Pro biedt gamers extreme niveaus van aanpassing en personalisatie. Als de eerste Xbox-gelicentieerde tri-mode controller, stelt de tri-mode connectiviteit van de Raikiri Pro gebruikers in staat om verbinding te maken via Bluetooth®, 2,4 GHz RF of bedrade USB-C, waardoor het perfect is voor gaming op pc’s, laptops of Xbox-consoles van de volgende generatie. Het ingebouwde OLED-display kan worden gebruikt om aangepaste afbeeldingen, tekst of animaties weer te geven, plus het kan ook de oplaadstatus, microfoondemping of profielindicatoren weergeven. Gebruikers kunnen eenvoudig tussen controllerprofielen schakelen via twee knoppen op de Raikiri Pro, zelfs midden in een game. Gamers kunnen ook de vier linker- en rechterachterknoppen programmeren voor in-game-commando’s zoals sneltoetsen of joystickgevoeligheidsschakelaars via Armory Crate-software, en kunnen zelfs de trillingsniveaus aanpassen, dode zones van de joystick configureren en andere controllerinstellingen aanpassen. Er zijn fysieke triggervergrendelingen die kunnen worden gebruikt om de hoeveelheid beweging voor zowel de linker- als de rechtertrigger in te stellen, passend bij de game die momenteel wordt gespeeld. Bovendien heeft de Raikiri Pro een ingebouwde ESS DAC voor eersteklas, levensechte audio. Het basismodel van de ROG Raikiri, met bedrade USB-C en twee knoppen aan de achterkant, is binnenkort beschikbaar.

ROG Destrier Ergo-gamingstoel
De ROG Destrier Ergo Gaming Chair heeft een futuristische esthetiek die is ontworpen met uitzonderlijke niveaus van verstelbaarheid om maximaal comfort tijdens het spelen te garanderen. Het beschikt over hoofd- en lendensteun, samen met gevoerde armleuningen die een speciale verhogingsmodus hebben die is ontworpen voor mobiel gamen. Er is zelfs een afneembaar akoestisch paneel dat gamers beschermt tegen afleiding voor 100% game-onderdompeling.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.