ASUS ROG onthult nieuwe versies van ROG Phone 6 (+ Batman-editie)


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

ASUS Republic of Gamers onthult nieuwe versies van zijn ROG Phone 6-gaming smartphones die dankzij een samenwerking met MediaTek een nóg hoger niveau qua performance weten aan te tikken. Maak kennis met de ROG Phone 6D en Rog Phone 6D Ultimate. Beide toestellen zijn voorzien van een MediaTek Dimensity 9000+ 5G-chipset, met kloksnelheden tot wel 3.2 GHZ, in combinatie met maar liefst 16GB LPDDR5X RAM-geheugen en 512 GB ROM-opslag in het geval van de Ultimate-variant. Ook ontsteekt Republic of Gamers een Bat-Signal: een op Batman geïnspireerde, limited-edition van de ROG Phone 6 komt uit de schaduwen tevoorschijn.

ROG Phone 6D Ultimate houdt het hoofd koel
Uniek voor de ROG Phone 6D Ultimate is een volledig nieuwe AeroActive Portal-functie. Dit hitte-afvoerende ‘deurtje’ werkt samen met de AeroActive Cooler 6 en de minuscule ventilatoren in de vapor chamber om koele lucht binnen laten, zodat de chipset langdurig en tijdens het spelen van veeleisende games koel blijft. Het thermische oppervlak wordt tot wel 9X vergroot en de thermische efficiëntie wordt tot 20% verhoogd wanneer de AeroActive Portal wordt geactiveerd.

Een totaalpakket voor mobile gaming
Het geüpgradede GameCool 6 koelsysteem maakt gebruik van 360-graden CPU koeltechnologie om performance van lange duur mogelijk te maken. En om deze lange gamingsessies vol te houden is een batterij 6000 mAh ook geen overbodige luxe. Visuals spatten van het scherm dankzij het 6.78-inch Samsung AMOLED HDR10+-beeldscherm dat is afgestemd met exclusieve ROG tuning-technologie, waarmee een refresh rate van 165 Hz kan worden behaald en een extreem vloeiende touch-sampling rate van maar liefst 720 Hz. De nieuwe ROG Phone-modellen zijn volledig compatibel met de reeds uitgebrachte ROG Phone 6-accessoires, waaronder de AeroActive Cooler 6 en de ROG Phone 6 Glass Screen Protector.

ROG Phone 6 BATMAN Edition
Naast de onthulling van de ROG Phone 6D en ROG Phone 6D is er een ander model uit de schaduw gestapt: de ROG Phone 6 BATMAN Edition. In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products en DC brengt Republic of Gamers een speciale versie van de ROG Phone 6 uit die is geïnspireerd op The Dark Knight. Dit komt tot uiting via een Aura RGB-verlicht Batman-logo en een semi-matte afwerking in de kleur ‘Gotham City Black.’ Deze afwerking heeft verbergt overigens iets mysterieus, want wanneer deze in aanraking komt met licht dan wordt er een bewolkte nacht zichtbaar waar een zoeklicht doorheen schijnt. Ook is de user interface ondergedompeld in een Batman-sausje. Denk dan aan exclusieve live-wallpapers, vormgeving van icoontjes, animaties, geluidseffecten en meer.

Prijzen en beschikbaarheid
ASUS stelt de ROG Phone 6 beschikbaar voor de volgende prijzen:
ROG Phone 6D: €949
ROG Phone 6D Ultimate: €1399
ROG Phone 6 Batman Edition: €1199
ROG Phone 6 Pro: €1299Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.