ASUS ROG Strix RX 580 OC 8G en ASUS Strix RX 570 Gaming OC 4G review


Toen ik de review van de Asus Geforce GTX 1060 en GTX 1080 ‘refresh’ modellen schreef noemde ik de laatste stappen van zowel Nvidia als AMD (Voor VEGA uiteraard) al een beetje suf; beide partijen kwamen met bescheiden upgrades op het reeds bestaande product. Maar wat we ook testen, of wat we er ook van vinden, veel maakt het niet uit wanneer de producten die uitkomen nauwelijks te koop zijn, een lot wat de twee Asus AMD GPU’s van vandaag ook geraakt lijkt te hebben.

De reden is natuurlijk simpel, de coin mining craze is nog altijd in volle gang, en het feit dat thuis minen in Nederland nauwelijks zinvol meer is doet daar weinig aan af. En hoewel we eerder al zagen dat de RX 570 en RX 580 wel degelijk interessante chipsets zijn, gingen we daar uit van het eerdere RX 470 en RX 480 prijspunt wat op moment van schrijven bijna onmogelijk voor te stellen is, ergens ruim onder de 300 euro in elk geval. Met prijzen richting de 500 euro voor een Asus RX 580 Strix OC of voorbij de 350 voor euro voor de Asus RX 570 zal de enige logische conclusie zijn om een Nvidia kaart te kopen.

Het zet de kaarten vanuit een review perspectief wel onder druk, maar we hebben ze liggen, ze zijn interessant om eens te bekijken, en er zal op termijn toch wel een keer iets veranderen denken we dan. Of we straks toevallig een keer normale prijzen gaan zien, of wanneer de markt overstroomt met tweede hands kaarten zodra het minen instort maakt ons niet veel uit uit, we hopen er hoe dan ook op dat deze inhoud op een bepaald moment wel degelijk relevant is en dat de kaarten daadwerkelijk binnen handbereik gaan komen.


We vliegen er weer wat vlotter doorheen, want wat de ASUS Radion RX 580 Strix OC 8GB brengt geen verrassingen voor zij die welke dikke recente Asus GPU review hebben gelezen. Mocht dit je eerste in een lange tijd zijn spreken de plaatjes hopelijk voor zich, want het is een bijzonder dikke kaart die verder weinig uitleg vereist.






Met dikke drie ventilator setup is het natuurlijk al een beest, maar wederom willen we de neutrale zwart/grijze uitvoering wel wat extra credit geven, weinig kaarten laten zich namelijk dusdanig eenvoudig matchen met tal van andere componenten.





Ook de backplate zijde is weer tip top uitgevoerd, we kunnen er geen kwaad woord over kwijt.





Van de zijkant wordt het echter toch wat interessanter, zelfs voor zij die de ene na de andere Strix GPU hebben gezien, want Asus heeft op deze RX 580 namelijk niet de koeler van de GTX 1060 of GTX 1070 gemonteerd, maar dezelfde extra dikke 2,5 slot koeler die we ook op de GTX 1080 Ti zagen. Want er bestaat niet zoiets als een GPU die dik genoeg is.





De enkele 8-pin aansluiting verraad overigens wel dat het ‘slechts’ een RX 580 is, maar het doet aan het totaalplaatje weinig af. Aan het uiteinde van de kaart treffen we wederom de twee extra fan headers aan die aangesloten ventilatoren harder laten draaien afhankelijk van je GPU temp.




De Radeon RX 570 Strix OC 4GB is wel echt een ander beestje. Van vooraf lijkt het wellicht nog op de RX 580 minus de derde ventilator, maar in de details zien we toch aardig wat andere zaken. Zo is de RX 570 bijvoorbeeld ook zwart uitgevoerd, maar krijg je er wel bijpassende stickers bij voor een zwart/rode build.











Ook van de zijkant die je in menig behuizing met venster zal aantreffen is het allemaal iets rustiger, met een klein ROG logo in het midden van de kaart.


Doen we een rondje dan wordt het klasseverschil nog wat duidelijk, met een redelijk eenvoudige zwarte afwerking rondom en het ontbreken van een backplate op het PCB. Geen onaangename kaart bij welke standaard dan ook, maar zeker niet het geweld van de zware Strix kaarten. Overigens zien we nog wel een enkele fan header op het PCB gesoldeerd.






Leggen we ze op elkaar zien we het verschil duidelijk.



Beide kaarten komen echter wel met een RGB feature, welke via Aura Sync te synchroniseren is met je moederbord en eventuele randapparatuur. Of mocht je toevallig ook zo’n NZXT Noctis 450 ROG case hebben: ook dat kan je dan lekker syncen. Het resultaat op de RX 580 is in elk geval niet al te bescheiden met een oplichtend ROG logo in de backplate, en ‘republic of gamers’ op de zijkant.







De RX 570 Strix houdt het wel echt bescheiden, en we zien daar enkel het kleine ROG logo oplichten. Zet je wat verlichting in je behuizing dan valt dat kleine beetje zoals je kan zien praktisch weg. Desondanks leuk dat het erop zit, maar echt knallen doet deze niet.






De specificties van de ROG Strix RX 580:


Graphics Engine
AMD Radeon RX 580

OpenGL
OpenGL®4.5

Video Memory
GDDR5 8GB

Engine Clock
1380 MHz (OC Mode)
1360 MHz (Gaming Mode)

Stream Processors
2304

Memory Clock
8 Gbps

Memory Interface
256-bit

Resolution
Digital Max Resolution:7680×4320

Interface
DVI Output : Yes x 1 (Native) (DVI-D)
HDMI Output : Yes x 2 (Native) (HDMI 2.0)
Display Port : Yes x 2 (Regular DP)
HDCP Support : Yes

Power Connectors
1 x 8-pin

Accessories
2 x ROG Velcro Hook & Loop

Software
ASUS GPU Tweak II & Driver
Aura(Graphics Card) Utility

Dimensions
11.73 ” x 5.28 ” x 2.07 ” Inch
29.8 x 13.4 x5.25 Centimeter

Note
. To have the best cooling performance, ASUS ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING extends the fansink to 2.5 slots. Please double check you Chassis and Motherboard dimension prior to purchase to make sure it fits in your system!
. Note that actual clock will vary depending on actual system condition.

De specificaties van de Strix RX 570 Gaming:


Graphics Engine
AMD Radeon RX 570

OpenGL
OpenGL®4.5

Video Memory
GDDR5 4GB

Engine Clock
1310 MHz (OC Mode)
1300 MHz (Gaming Mode)

Stream Processors
2048

Memory Clock
7000 MHz ( )

Memory Interface
256-bit

Resolution
Digital Max Resolution:5120×2880

Interface
DVI Output : Yes x 2 (Native) (DVI-D)
HDMI Output : Yes x 1 (Native) (HDMI 2.0)
Display Port : Yes x 1 (Native) (Regular DP)
HDCP Support : Yes

Power Connectors
1 x 8-pin

Accessories
2 x ROG Cable Ties
2 x Orange Color Decals

Software
ASUS GPU Tweak II & Driver
Aura (Grphaics Card) Utility

Dimensions
9.5 ” x 5.1 ” x 1.5 ” Inch
24 x 12.9 x3.9 Centimeter

Note
. To have the best cooling performance, ASUS STRIX-RX570-O4G-GAMING extends the fansink to 2 slots. Please double check you Chassis and Motherboard dimensions prior to purchase to make sure it fits in your system!

Enorme verrassingen zien we eigenlijk niet. Zoals verwacht heeft Asus beide modellen van een aardige fabrieksoverclock voorzien op de core, en ook in lijn der verwachtingen is het ontbreken van een standaard geheugen overclock.

Het primaire om rekening mee te houden is de flinke 301mm lengte van de RX 580 uitvoering, waar de 241mm van de RX 570 in compactere behuizingen vaker zal weten te passen.

Waar de RX 580 echter een vrij gangbare twee DisplayPort, twee HDMI port en enkele DVI poort aansluiting biedt kiest Asus bij de RX 570 juist voor een extra DVI uitgang ten koste van een tweede HDMI en Display Port.

De meeste features zoals de extra fan header en de RGB LED functie hadden we al besproken. Wel wil ik nog even stil staan bij de ventilatoren die… stil staan in idle. Verder volgens mij gewoon tijd om te knallen met die kaarten.


De testopstelling bestaat momenteel uit een Intel Core i7-6700K met 16GB DDR4.

Alle kaarten worden getest met de instellingen zoals ze uit de fabriek komen, fabrieks-overklok instellingen blijven dus in tact. Verder overklokken en eventueel resultaten die daarbij van toepassing zijn worden in de individuele reviews onder de header “overklokken” besproken. Indien geen resolutie is gespecificeerd mag je uitgaan van 1080p. Alle benchmarks zijn om uitschieters te voorkomen meerdere malen uitgevoerd, waarbij opvallende uitschieters worden gefilterd en het gemiddelde wordt weergegeven.

Een belangrijke opmerking met betrekking tot de drivers. Driver updates geven soms wat prestatieverbeteringen, maar veelal in specifieke games. Een vergelijking maken met een oudere kaart op oudere drivers is dan ook niet altijd 100% eerlijk. De meeste games in deze vergelijking zijn echter al eventjes uit, dus de kans dat een nieuwe driver verder geoptimaliseerd is voor die game is dan zeer klein. Het blijft echter onvermijdelijk risico gezien je nieuwe kaarten ook niet kan testen op oude drivers.

Alle games in onze GPU reviews hebben een geïntegreerde benchmark. Dit zorgt voor een eerlijke vergelijking tussen de kaarten, de gebruikte instelling staat in de header van elke grafiek.


Deze review was al af en opgebouwd toen AMD met de RX Vega kaart aan kwam zetten. In die review zijn de grafieken grotendeels herzien, en voor nieuwe GPU reviews houden we die nieuwe opzet ook aan, maar het is flink werk om ze voor deze kaarten weer opnieuw te doen. Zodoende zie je in alle grafieken het overzicht zoals wij hem hadden op moment van testen, dus pre AMD Vega 654. Voor de vergelijking met AMD Vega erin kan je die review beter bekijken.

Benchmarks! Bespreken van de resultaten doen we achteraf. In deze grafieken highlighten we de RX 570 en RX 580 modellen die we testten rood, en de recent geteste GTX 1060 en GTX 1080 voorzien van het snellere geheugen groen.

























[anchor=h][/anchor]












In tegenstelling tot voorgaande reviews bevat dit hoofdstuk enkel de resultaten, de bespreking daarvan doen we achteraf.















Ook het verbruik van een GPU is een belangrijk punt. Ik heb het verbruik gemeten bij het stopcontact, oftewel het verbruik van het gehele bovenstaande testsysteem, met een Voltcraft 4500PRO. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een basic USB toetsenbord en een USB muis. Die verbruiken uiteraard ook een klein beetje, en op deze manier hoop ik het verbruik van een gangbaar systeem (excl monitor) te tonen. Hoewel deze meting niet exact bepaald wat de kaart verbruikt, krijgen wij zo wel een inzicht in het daadwerkelijke verbruik van een systeem, een redelijke vergelijking van het verbruik van de verschillende kaarten, en een indicatie van welk vermogen voeding geschikt zou zijn voor dit product.

Het verbruik op drie momenten is opgenomen in deze grafiek:
– Het gemiddelde verbruik van de computer gedurende 10 minuten in idle (Dus niet de slaapstand, vergelijkbaar met een beetje mailen of in word/excel werken).
– Het gemiddelde verbruik gedurende enkele specifieke game benchmarks.
– Het piek-verbruik gedurende de hele benchmark sessie.


Helaas geen directe vergelijking met de oude RX 480 of RX 470 wat het verbruik betreft vanwege aanpassingen aan de opstelling, maar veel zal het elkaar niet ontlopen. Verder is het vooral het bekende beeld dat AMD weliswaar grote stappen heeft gezet wat efficiëntie betreft maar dat Nvidia op dat vlak vooralsnog ongeslagen blijft, met de iets snellere GTX 1060 kaarten ook nog wat betere scores wat verbruik betreft.

Onderlinge verschillen wat de RX 580 betreft zijn niet heel significant. Een enkele peak hechten we weinig waarde aan, en ook een paar Watt meer of minder vergeleken met de MSI RX 580 Gaming X (de meest directe concurrent) kunnen we weinig waarde aan hechten. De RX 570 verbruikt echter wel een significante hoeveelheid meer terwijl we daar niets van in de prestaties zagen, in tegendeel.

Voedingsadvies dan. Het voornaamste probleem bij de RX 570 en RX 580 is dat er zo weinig interessante voedingen zijn onder de 400 Watt vermogen, of dat er soms opties zijn rond de 500W die goedkoper en anderzijds interessanter zijn dan een 300W model wat hier al ruim zou voldoen. Feitelijk zou je elke voeding met de benodigde 6-pin of 8-pin wel aan kunnen sluiten, al wil je wel kwaliteit, toch?


In dit hoofdstuk bekijken we de geluidsproductie, doen we een stabiliteitstest (duurtest), en kijken we of er nog meer uit de kaart te halen valt.

Het is opvallend dat we Asus in sommige oudere reviews aanspraken op het feit dat ze lagere temperaturen prefereren boven onhoorbare kaarten, dit later verbeterd zagen (bij de GTX 1080 Ti en recente GTX 1080 11Gbps uitvoering was de tuning juist dermate top dat de temps uitstekend waren –en- dat we echt onhoorbare kaarten voor ons hadden), en Asus nu weer de keuze zien maken voor extreem lage temperaturen. Op zich geen hele vreemde keuze bij de RX 580, want met die extra dikke koeler zou je weliswaar verwachten dat slechts 56 graden vasthouden veel geluid vereist maar in de praktijk is de kaart nauwelijks te horen onder volle load.



In idle uiteraard helemaal niet dankzij de stilstaande ventilatoren, en ik denk dat gezien het geringe geluid bij zware belasting er weinig mensen iets aan de fancurve zullen willen doen. Toch vraag ik mij stieken af of het toch niet beter was geweest om 60 graden aan te houden en de kaart ook dat minimale beetje maar niet te horen. Anderzijds, wij testen op een open bench, in een beetje behuizing moet je echt van goeden huize komen om wat te horen.

De RX 570 willen we hetzelfde voor zeggen, zij het met iets meer nadruk en overtuiging dat die tuning echt wat richting het stille moet. Ook hier blijven de temperaturen heel erg netjes, zo’n 69 graden op de burn-in, maar hier is de kaart bij volle belasting wel een paar stappen aanweziger; we zitten rond de 50 cm op ca 40 dBA; stil voor een kaart van vroeger, maar zeker aanwezig gezien dat helemaal niet zou hoeven met deze chip en koeler. Gezien het kleinere koelblok en het ontbreken van de derde fan zouden we geen records verwachten, maar met een paar graden meer hadden we ook hier een onhoorbare kaart kunnen hebben. Enfin, dat valt zelf aan te passen natuurlijk, maar neemt niet weg dat dit eerder een uitvoering is die zich op afmetingen probeert te profileren dan op de beste koel- en geluidsprestaties. Overigens moeten we ook niet te lastig doen, in de NZXT S340 build die je in deze review ziet horen we niets in idle, en ca 39 dBA op een halve meter onder load. Iets hoorbaar op je bureau, maar als hij onder een bureau staat horen we niets meer.



Van throttling op beide kaarten is natuurlijk geen sprake en de geclaimde snelheden worden ook netjes vastgehouden, zo veel mag vanzelfsprekend zijn. De langere stabiliteitstest veranderde in elk geval niets aan de grafieken en eerder genoemde resultaten die feitelijk al na enkele minuten stabiliseren.

Overclockpotentieel blijft een onderdeel dat we slechts licht wegen, resultaten op één kaart geven namelijk geen garanties voor welke andere dan ook, al neemt dat niet weg dat 1450 MHz, 90MHz meer dan af fabriek, op de RX 580 geen vervelende boost is. De RX 570 beland op 1370 MHz op de core, 70 MHz meer dan af fabriek. Netto winst vertaalt het echter niet meer dan een paar procent; net als bij de eerdere Polaris (en huidige Nvidia Pascal generatie overigens) lijkt het erop dat GPU overclocken tot mega resultaten aan toe enkel nog weggelegd is voor zij met complexere koeloplossingen of veel geluk in de silicon loterij.



Om andere resoluties te bespreken op basis van bovenstaande resultaten eerst de grafiek met het aantal pixels per resolutie:


Kijken we naar de resultaten van zowel de RX 570 als de RX 580 lijkt duidelijk dat 1080p / Full HD gaming de primaire focus van beide is. Beide spelen de meeste games op die resolutie goed weg op hogere tot zeer hoge settings, en hoewel je niet elk extreem detail op max kan zetten zijn de concessies die je moet maken voor een soepele 1080p game ervaring eigenlijk niets om wakker van te liggen. Een RX 580 kan op zich in 1440p nog wel wat games wegspelen, maar de meerwaarde van een hoger gepositioneerde chip is daar wel duidelijk aanwezig en we zien toch redelijk wat benchmarks waarin we richting medium details moeten gaan. Voor zij met nog een 1080p Ultrawide scherm, zeker met Freesync, kan een RX 580 echter wel een leuke koop blijken.

Het grote verschil tussen de twee zou normaliter (huidige waanzin straatprijzen terzijde) je eigen gevoel moeten zijn; geef je iets meer uit en behoud je iets meer kwaliteit, of voel je je prettiger bij wat tientjes besparing en lever je daar af en toe een luxe detailinstelling voor in.

Voor die meest populaire 1080p resolutie is het natuurlijk een grote strijd tussen de RX 580 (of RX 570 als budget oplossing) en de GTX 1060 om de harten van gamers te winnen, en de verschillen zijn.. nou.. err.. als jij een voorkeur voor het groene of rode kamp hebt dan ga vermoedelijk niet overtuigd worden om over te stappen”, ik voeg wat willekeurige door ons gehoorde opmerkingen toe: “De GTX 1060 is iets sneller bij DX11” “de meeste games zijn DX11”, “de RX 580 is iets sneller in DX12” “Er komen meer DX12 games aan!”, “de GTX 1060 is iets zuiniger, goed voor je portemonnee!” “Goed voor het milieu!” (ik lieg, dat zei geen enkele gamer ooit). Als je hele specifieke games fanatiek speelt dan heeft het wel zin om je even te verdiepen, maar de realiteit is dat ik als vrij typische “vind alles wel leuk” gamer je niet ga kunnen vertellen of ik op een RX 580 of GTX 1060 zit te gamen als je een blinde opstelling zal maken, al kan je het als je extreem veel game uurtjes maakt nog wel op de energie rekening zien dat je dan feitelijk één gloeilamp meer aan het branden bent in huis met een AMD kaart.

Er is feitelijk maar één echt concreet argument welke ik aan het rode kamp moet geven wanneer we de GTX 1060 en RX 580 tegenover elkaar zetten (en wat prijs betreft direct tegenover elkaar zouden staan), en dat is dat Freesync veel breder beschikbaar en betaalbaar is, zeker in de schermen waarvan je normaliter verwacht dat mensen met een 250-350 euro GPU, want dat zijn de prijzen waarvoor ze eigenlijk op de markt zouden moeten staan, in huis zullen halen. Nvidia G-Sync is harstikke leuk, en de implementatie is vrij structureel goed waar we ook wat schermen met twijfelachtige Freesync implementaties zien (bijvoorbeeld enkel sync in een kleine refresh-range), maar in mijn optiek zijn de interessantere G-Sync schermen dermate hoog geprijsd dat ik ze zou verwachten bij mensen die ook een GTX 1070 of hoger kunnen betalen en niet voor ‘slechts’ een GTX 1060 gaan. Met een snel scherm zal het je vermoedelijk een worst zijn, maar als je een 60Hz-75Hz scherm overweegt (met Freesync dus) en verwacht nog een jaartje of 2-3 met je GPU te doen dan lonkt AMD RX 580 toch wel, waarbij ik ook moet opmerken dat we de RX 570 in de grafieken niet geheel mogen negeren, je levert wel iets detail in, maar puur op prijs-prestatie lijkt de net lichtere broer toch wel aantrekkelijk.

Nvidia heeft natuurlijk nu één sterk argument: een GTX 1060 is gewoon normaal te koop voor normale prijzen, en deze AMD alternatieven liggen simpelweg nergens.




Ik heb wel vaker het idee gehad om een serie te maken over ‘cool stuff you cannot buy’, maar daarbij dacht ik vooral aan zeer zeldzame hardware en had ik geen moment voor mogelijk gehouden dat er tijden aan zouden komen waarin de huidige AMD line-up simpelweg nergens te koop zou zijn. Pre-orderen en wachten kan wel, maar dat gaat voor dermate absurde prijzen dat we niet zien hoe we dat ooit kunnen aanbevelen, of via de paar aanbiedingen van minder bekende webshops zonder enige duidelijkheden die meer klinken als mogelijkheid om de shop in kwestie voor onbepaalde tijd te financieren. In de huidige mining craze markt met deze Asus RX 580 Strix OC richting de 500 euro en de RX 570 Strix met prijzen voorbij een GTX 1060 6GB variant is er gewoon geen geen argument te bedenken om deze kaarten te kopen. (En al zou je het willen, succes met het vinden), echter gaan we voor de verdere beoordeling uit van een toekomstige situatie waarin die prijzen de aantrekkelijkheid van de producten niet geheel om zeep helpen.

In theorie zijn beide chipsets namelijk uitstekende price-performance vechters voor die grote groep 1080p gamers, de grootste groep gamers die er is. En in die theoretische strijd tussen AMD en Nvidia (specifiek de GTX 1060) is het een beetje stuivertje wisselen wat prestaties betreft, met grotendeels een gelijke game-ervaring. Of je dan liever voor de wat zuinigere en dus minder warmte genererende Nvidia gaat of van het voordeel van Freesync wilt profiteren, G-Sync concurreert tenslotte vooral hogerop in de boom, dat mag je dan zelf bepalen.

In de strijd tussen de RX 570 en RX 580 modellen in de grafiek onderling, oftewel tussen Asus en MSI, zien we vooral de RX 570 van Asus wel wat onder druk staan. Asus kiest ervoor om de Strix RX 570 Gaming OC compacter te houden, je kan hem nu vrijwel overal in kwijt, maar daar staat wel een wat hogere geluidsproductie onder volle belasting tegenover. Daar valt met een custom fan curve overigens wel mee te spelen en in een normale behuizing onder je bureau hoor je nog weinig, maar dat neemt niet weg dat het stiller kan. De Asus is nipt trager en minder zuinig, maar met de kanttekening dat n=1 en dat het niet ondenkbaar is dat die verschillen bij de volgende twee samples anders uit zouden pakken, echt ervaren kan je dat sowieso niet. Hij kent wel het voordeel van een goede compatibiliteit wat uitstraling betreft met andere hardware, iets waar de rode MSI draken het lastiger mee hebben. Oh ja, en #RGBAllTheThings etcetera, zij het in een wat ingetogen uitvoering. Hoe dan ook zie ik voldoende argumenten dat in die directe strijd de Asus Strix RX 570 Gaming OC een prijsvoordeel zou moeten kennen wanneer je geheel objectief voor die overweging zou staan, danwel de afmetingen of looks de doorslag moeten laten geven.

De Asus ROG Strix RX 580 Gaming OC is eigenlijk de ROG Strix kaart zoals we die de laatste maanden vaker hebben gezien: forse afmetingen, dikke backplate, nette RGB actie, dubbele extra fan header (de RX 570 heeft er ook één), en ook hier weer die heerlijk breed inzetbare kleurstelling. De 2,5 slot oplossing zoals ze ook op de GTX 1080 Ti en GTX 1080 refresh hadden geplaatst houdt de chip op een testbench op 56 graden met een minimale geluidsproductie, wat eigenlijk gewoon absurd is. Het had best iets warmer gemogen voor nog wat minder geluid, maar in onze on-desk NZXT Noctis 450 ROG build horen we hem niet onder belasting, dus lekker interessant. Ik had dan liever gezien dat Asus nog iets prestaties eruit had geknepen, want ondanks dat je de verschillen in de praktijk niet zal ervaren neemt het niet weg dat hij niet bovenaan het lijstje van RX 580’s staat, en dat zou een verder top-uitvoering van de RX 580 chipset natuurlijk niet misstaan. Fysiek, en op gebied van koeling in elk geval zo dik als we RX 580’s kunnen voorstellen.

Hoe dan ook, met de huidige prijzen ver voorbij de adviesprijzen en zit ik dit voor jan met de korte achternaam te tikken. Laten we voor onszelf en gamers dus vooral hopen dat de situatie omtrent RX 570 en RX 580 beschikbaarheid snel een stuk beter wordt, en deze kaarten weer wat vuur aan de schenen van de GeForce GTX 1060 varianten kunnen leggen zoals de RX 470 en RX 480 dat deden in de tijd.

.. voor de ASUS ROG Strix RX 580 OC 8G

.. voor de ASUS Strix RX 570 Gaming OC 4G



Nog enkele vergrotingen, klikken voor vol formaat:

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.