ASUS ROG Swift OLED PG49WCD Review


De ASUS ROG Swift OLED PG49WCD is een gloednieuwe QD-OLED monitor met interessante papieren. Als 49″, 5120x1440p, QD-OLED monitor met 144Hz refresh rate is hij al opvallend, maar hij belooft ook een nieuw generatie paneel aan boord te hebben met verbeterde subpixel layout, plus kent één van de meest opvallende KVM features die we tot dusver hebben gezien. Maar is het ook wat? Dat vertelt Nada je in deze video:


Dit product in het kort: De ASUS ROG Swift OLED PG49WCD is een indrukwekkende monitor. Hij is goed gebouwd, brengt echt interessante features met zich mee waaronder de KVM switch, en weet vooral met zijn HDR weergave en afstelling enorm indruk te maken, lang niet elke fabrikant weet dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft ook ultieme responsetijden, een minimale input latency en alle VRR ondersteuningen wat hem een ideale gaming monitor maakt, net als een perfect contrast wat inherent is aan dit soort panelen. Zo heeft hij alle kenmerken om een echte Editor’s Choice te worden.

Dat Ultrawides niet voor iedereen zijn, zeker 32:9 monitoren moeten maar net je smaak zijn, is iets om rekening mee te houden maar nemen we dit specifieke product niet kwalijk. De beperkte 2 jaar garantie en afwezigheid van specifieke taal dat burn-in daar ook onder valt is voor ons echter wel een zwaar wegend minpunt, reden genoeg om een stevig punt aftrek te geven. Het betekent tenslotte dat todat ASUS daar duidelijkheid over verschaft je zelf de risicios van eventuele burn-in moet afwegen, of er op wil vertrouwen dat indien nodig ze die garantie alsnog bieden. Ondanks dat we de prijs van 1500 euro inclusief BTW zelf hoger hadden geschat, is ook wel eens fijn voor een ROG product, vinden we dat absolute zekerheid daar gewoon bij past. Voor nu houden we het op zilver: prachtig product, maar wel met een (te) significante overweging.


Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.