ASUS ROG Swift PG32UQ Review


De combinatie 4K, 144Hz en HDMI 2.1 maakt voor enorm veelzijdige monitoren; ideaal voor gaming, en ideaal voor productiviteit en creativiteit. Maar wanneer je richting de 1000 euro te besteden hebt aan zo’n monitor, is de ASUS ROG Swift PG32UQ dan het model dat je hebben wilt? Dat zoeken we uit in deze video:

Samenvatting


Nada’s “it’s mostly great at almost everything” zegt eigenelijk alles al. Dat klinkt misschien niet heel positief, maar de realiteit is dat dit vandaag de dag eigenlijk gewoon het hoogst haalbare is, of je moet echt een meervoud van deze ca 1000 euro gaan uitgeven aan je monitor. De PG32UQ bereikt eigenlijk het best haalbare van alle werelden op dit moment. Je hebt een mooie 4K resolutie waarmee je mooi detail krijgt in je games en tegelijkertijd lekker productief kan zijn, hij is rap genoeg voor de meeste games, het kleurbereik is uitstekend, de stand is stevig en ergonomisch, het 32″ formaat is enorm fijn voor deze resolutie en HDR voegt ook echt wat toe.

Kleinere monitoren presteren soms iets beter wat betreft snelheid, maar met een 4K resolutie vinden wij 32″ fijner, zowel voor immersie en productiviteit, En het lijkt mij onredelijk dat je verwacht dat een 32″ 4K monitor ook de ultieme oplossing is voor CS:GO. Ook zouden we kunnen klagen dat een OLED paneel een betere HDR weergave biedt met het eindeloze contrast, maar ook daar zitten weer grote nadelen aan. Of je zou voor de UQX moeten gaan, maar dan geef je 3000 euro uit.

Kortom, 32″ 4K 144Hz+ blijft voor ons de ultieme all-round categorie, en de PG32UQ is daarin een uitstekende optie.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.