“ASUS ROG toont de Thor Titanium en Platinum II-voedingen”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

AMSTERDAM, Nederland, oktober 2021 — ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft recent de ROG Thor 1600W Titanium en ROG Thor 850W, 1000W, 1200W Platinum II PSU-serie aangekondigd. Deze krachtige voedingen voor machtige gaming-installaties zijn ontworpen om de stilste in hun klasse te zijn.

Een nieuw hoogtepunt voor ROG PSU-ontwerp
Geen enkele pc-component speelt een fundamentelere rol dan de voeding. Aangezien het aantal CPU-cores en GPU-shaders dat in een desktop-pc kan worden verpakt, groeit met elke nieuwe generatie silicium, kunnen de meest geavanceerde systemen meer stroom uit de PSU halen dan ooit tevoren, vooral wanneer hun kerncomponenten overklokt zijn. En omdat een ontoereikende of slecht gebouwde PSU elk aangesloten onderdeel kan beschadigen als het uitvalt, weten slimme bouwers dat een hoogwaardige PSU een investering is die hun hele pc beschermt.

Om liefhebbers te helpen hun systemen te voeden met alle stabiele en betrouwbare kracht die moderne componenten nodig hebben, vertegenwoordigt de ROG Thor 1600W Titanium een ​​nieuw toppunt voor ROG PSU-ontwerp. Naast deze nieuwe koning van de heuvel, bevat de ROG Thor Platinum II-serie verschillende verfijningen om onze premium PSU’s nog beter te maken.

ROG Thor 1600W Titanium
ROG heeft naam gemaakt door pc-componenten te creëren voor bouwers die compromisloze prestaties eisen van ontwerpen die de meest geavanceerde technologie bevatten. We hebben de nieuwe ROG Thor 1600W Titanium gebouwd voor veeleisende liefhebbers. Het is onze eerste voeding die voldoet aan de strenge 80 PLUS® Titanium-certificering, die een efficiëntie van meer dan 90% vereist van belastingen vanaf 10% tot aan volledige output. Deze verheven efficiëntie komt van een digitaal besturingsontwerp dat een buitengewoon nauwkeurige regeling mogelijk maakt over het brede scala aan belastingen dat een high-end gaming- of werkstation-pc kan opleggen. We gebruiken ook geavanceerde galliumnitride, solid-state componenten in het circuitontwerp van deze PSU. Deze combinatie stelt ons in staat om een ​​verbazingwekkende efficiëntie van 93,54% te behalen met deze PSU met hoge capaciteit bij de meest veeleisende 100% belasting.

Warmte is de aartsvijand van het vermogen van een voeding om in de loop van de tijd stabiele capaciteit te leveren, en het kan uiteindelijk de levensduur van een PSU beperken door degradatie en uitval van componenten. Een zeer efficiënte PSU genereert om te beginnen minder warmte, dus de ROG Thor 1600W Titanium geniet in dit opzicht een inherent voordeel. We drukken dit voordeel uit met een uitgebreid koelontwerp. Grote ROG-koellichamen vormen de basis van deze aanpak. Ze helpen de discrete IC’s en componenten binnenin te koelen met meer massa en oppervlakte dan gemiddeld, waardoor de levensduur van die warmtegevoelige onderdelen wordt verlengd.

Naarmate de belasting stijgt en componenten beginnen op te warmen in de ROG Thor 1600W, 1200W en 1000W modellen, stroomt er koellucht uit een nieuwe 135 mm ventilator die is gebouwd met behulp van ons nieuwste axial-tech ontwerp, dat voor het eerst werd gezien op aangepaste ROG Strix grafische kaarten. Sterk geveegde bladen, een compacte ventilatornaaf en een buitenste barrièrering verhogen de luchtstroom bij een bepaald toerental, allemaal zonder het geluidsniveau te verhogen. Voor een optimale balans tussen luchtstroom en geluidsniveaus voor zijn capaciteit, bevat de ROG Thor 850W Platinum een ​​ventilator die gebruik maakt van ons klassieke vleugelbladontwerp.

Deze zorgvuldige aandacht voor koelcomponenten stelt alle PSU’s in de nieuwe ROG Thor-familie in staat om Lambda A++-certificering te behalen – de strengste norm voor geluidsprestaties die is uiteengezet door het onafhankelijke testbureau Cybenetics. Om aan deze strenge norm te voldoen, moeten PSU’s minder dan 15 dBA produceren tijdens het Cybenetics-testproces. Door aan deze strikte norm te voldoen, verzekeren de ROG Thor 1000W, 1200W en 1600W zich van een benijdenswaardige positie als de stilste PSU’s in hun soort op de markt.

Net als bij onze grafische kaarten kunnen deze ventilatoren bij lage belasting volledig worden uitgeschakeld om het systeemgeluid bij inactiviteit tot een minimum te beperken. Met PWM-regeling kunnen de ventilatoren met een groter toerentalbereik werken voor een betere reactie op temperatuurveranderingen, en dubbele kogellagers verbeteren de duurzaamheid voor een langere levensduur van de ventilator. Naast hun duurzame constructie en uitgebreide koelontwerpen garanderen we de kerncomponenten van deze PSU’s voor 10 jaar zorgeloze werking.

De ROG Thor-serie is niet alleen klaar om vandaag de dag schone, betrouwbare stroom in grote hoeveelheden te leveren. Ze bereiden pc’s ook voor op de toekomst. De PCI Express® 5.0-standaard bevat een nieuwe aux-connector met hoge capaciteit die 12 geleiders in een enkele kabel verpakt. Voor gegarandeerde compatibiliteit met componenten die deze toekomstige connector gebruiken, voegen we er een in de doos bij elke ROG Thor PSU om het leven van systeembouwers die voor de lange termijn kunnen profiteren van deze duurzame PSU’s gemakkelijker te maken.

De ROG Thor 1600W Titanium bruist van de kenmerkende ROG-stijl die erom vraagt ​​om te pronken. Ons kenmerkende OLED-vermogensdisplay keert terug op de Thor 1600W Titanium, dit keer met een gespiegelde rand die zelfs nog opvallender is dan de buitenste schil van de vorige generatie. Met dit display kan in één oogopslag het stroomverbruik van het systeem worden beoordeeld, de limiet van de PSU worden benaderd of zelfs of een programma of onderdeel meer stroom verbruikt dan verwacht wanneer het systeem inactief is. Adresseerbare Aura RGB LED-verlichting die door ons iconische logo schijnt, laat geen twijfel bestaan ​​over het ROG-erfgoed, en Aura Sync kan worden gebruikt om deze verlichting naadloos te integreren in de rest van het kleur- of animatieschema van een systeem.

Passend bij onze filosofie van totale systeemcontrole, gebruikt de ROG Thor 1600W Titanium volledig modulaire bekabeling met een discreet bedradingsontwerp op de primaire kabels. Deze benadering stelt de bouwer in staat om alleen de kabels te gebruiken die nodig zijn voor een betere luchtstroom en een schoner uiterlijk in de behuizing, en het discrete bedradingsontwerp past precies bij de individueel gehulde bekabeling die een gebruikelijke uitdrukking is van de creatieve visies van aangepaste systeembouwers.

ROG Thor Platinum II-serie
De nieuwe ROG Thor Platinum II-serie PSU’s erft verschillende verfijningen van onze 1600W-reekstopper. Met capaciteiten van 850 W, 1000 W en 1200 W profiteren deze efficiënte 80 PLUS Platinum-voedingen van een nieuwe ventilator van 135 mm met PWM-regeling en dubbele kogellagers. Hun nieuwe buitenste schalen bevatten een frisse gespiegelde rand voor het OLED-vermogensdisplay, en Aura RGB LED-verlichting zorgt voor een gedurfde kleur die kan worden gecoördineerd met de rest van het verlichtingsschema van een build met behulp van Aura Sync. Deze verfijningen verbeteren een toch al indrukwekkende reeks voedingen voor bouwers die de stroomcapaciteit willen afstemmen op een breder scala aan builds. We staan ​​achter deze units met een royale garantie van 10 jaar1 op hun kerncomponenten.

Beschikbaarheid en prijzen
Voor de ASUS ROG Thor Titanium en Platinum II voedingen zijn nog geen specifieke prijzen genoemd. De 1000W en 1200W versie van de Thor Platinum II zijn vanaf november verkrijgbaar. De 1600W Titanium volgt in december, met uiteindelijk de 850W Platinum II in het eerste kwartaal van 2022.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.