Asus toont 24″ monitor met ingebouwde webcam


Asus heeft een nieuwe monitor uitgebracht, de BE24EQSK. Deze Full-HD IPS-monitor beschikt over een 24″ formaat en komt met ingebouwde microfoon, webcam en stereo speakers, en is daardoor erg geschikt voor video-conferencing en online leeromgevingen. Asus geeft aan dat de webcam een 2MP Full-HD resolutie heeft, overigens is deze camera 315 graden draaibaar en tot 10 graden naar boven of beneden af te stellen. Voor privacy kan er een schuifje voor de camera gesloten worden.

Qua aansluitingen zal de BE24EQSK het doen met HDMI, DisplayPort en D-Sub, waarbij er ook nog audio-aansluitingen aanwezig zijn. De voet waarop de monitor staat is in verschillende richtingen te bewegen, zo kan deze onder andere in hoogte versteld worden. Daarbij heeft deze ook een VESA 100-mount voor een aparte monitorstandaard.

Voor lang gebruik is deze monitor voorzien van Asus Eye Care, wat simpelweg de hoeveelheid blauw licht aan zal passen zodat dit rustiger is om naar te kijken. Daarbij heeft de monitor ook Asus flicker-free technologie, wat volgens Asus het beeld iets rustiger zal maken. Er zijn nog geen prijzen of beschikbaarheid gegeven.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.