ASUS toont nieuwe 16″ Chromebook Flip CX5 met 16:10-display


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft de Chromebook Flip CX5 aangekondigd: een premium Chromebook die een volledig nieuwe uitstraling combineert met krachtige performance (uitgerust met maximaal een 12th Generation Intel® Core™ i7) en WiFi 6E-connectiviteit – verpakt in een aantrekkelijke 16-inch vormfactor.

Dit nieuwe model maakt gebruik van een driezijdig NanoEdge-beeldscherm met een 16:10 aspect ratio. Hierdoor past er meer scherm in de behuizing en komen visuals beter tot uiting dan bij zijn voorgangers. Daarnaast zorgt het Harman Kardon-gecertificeerde quad-speakersysteem ervoor dat de geluidskwaliteit een boost krijgt. Het uiterlijk kenmerkt zich door verfijnde designelementen, een metalen behuizing van het beeldscherm en een strakke, professionele look in de kleurstelling ‘Mineral Gray.’ Een ander speerpunt is duurzaamheid, want dankzij het gebruik van gerecyclede materialen is de vervaardiging van een ASUS Chromebook milieuvriendelijker dan ooit.

De Chromebook Flip CX5 is gericht op de cloud en biedt ondersteuning voor Google Play. De Chrome-browser maakt het voor gebruikers eenvoudig om naadloos te synchroniseren met hun favoriete apps. De ASUS Chromebook Flip CX5 is een machine die werken vanuit de cloud productief maakt en naadloos over kan schakelen naar entertainment om te ontspannen, dankzij de betrouwbare performance, uitgebreide connectiviteit en prominentere rol voor visuals en audio.

ASUS brengt de Chromebook Flip CX5 uit met een i3-1115G4 processor, 8GB DDR4-geheugen, 128GB NVMe PCIe 3.0-opslag en een 720P HD-webcam voor een adviesprijs van €709.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.