ASUS toont TUF Gaming, Prime en ProArt X670-moederborden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

TUF Gaming brengt gaming voor iedereen
Veel gamers hebben een duidelijk boodschappenlijstje als ze op zoek zijn naar een nieuw moederbord. Ze zoeken naar producten met essentiële prestaties, een onopvallende stijl en een betrouwbare werking die gebouwd zijn om ver te komen. Voor deze pc-bouwers biedt ASUS de TUF Gaming-moederbordfamilie. Deze boards leveren de prestaties die gebruikers nodig hebben, in ontwerpen die duurzaamheid en bruikbaarheid uitstralen.

TUF Gaming X670E-Plus en TUF Gaming X670E-Plus WiFi
De TUF Gaming X670E-Plus en TUF Gaming X670E-Plus WiFi-moederborden stellen gebruikers in staat de concurrentie te overtreffen met hun uitgebreide functieset en stevige uiterlijk. Hun no-nonsense esthetiek begint met eenvoudige, strakke lijnen en onopvallende grijze tinten die het gemakkelijk maken om het uiterlijk van een build te coördineren. Badges op het geïntegreerde I/O-schild en over de hele planken zorgen voor ingetogen accenten.

Deze moederborden delen veel van dezelfde next-gen-functies als de duurdere ROG Crosshair- en ROG Strix-kaarten. Met een PCIe Gen 5.0 x16-slot kun je de allerbeste grafische kaarten van vandaag en morgen installeren. Met in totaal vier M.2-slots, één bedraad voor PCIe 5.0, twee voor PCIe 4.0 en één voor PCIe 3.0, kunnen gebruikers een ruim en snel opslagsysteem opzetten. Ze bevatten een breed scala aan Q-Design-functies, waaronder de intuïtieve Q-LED diagnostische array met in één oogopslag informatie over de status van een build. Als je krachtige draadloze netwerken nodig hebt, is er de WiFi 6E-uitgeruste TUF Gaming X670E-Plus WiFi. Als een gebruiker alleen een bekabelde verbinding nodig heeft, zal de verder identieke TUF Gaming X670E-Plus de klus klaren met zijn Realtek 2,5 Gbps Ethernet-poort.

ProArt spant zijn creatieve spieren
Gamers zijn zeker niet de enigen die kijken naar het prestatiepotentieel van de nieuwste AMD Ryzen™ 7000-serie processors. Creatieve professionals zoals ingenieurs, ontwerpers, videografen, animators en game-ontwikkelaars hebben allemaal workflows die optimaal kunnen profiteren van multicore-CPU’s, DDR5-RAM met hoge bandbreedte en snelle PCIe 5.0-opslag. Voor deze makers en meer bieden ProArt-moederborden uitstekende connectiviteit, overvloedige high-speed opslagopties en een professionele stijl.

ProArt X670E-Creator WiFi
De ProArt X670E-Creator WiFi stijgt naar de volgende generatie met een uitzonderlijke functieset. Het begint met een verfijnde stijl geworteld in strakke lijnen, sierlijke hoeken en precieze symmetrie. Onopvallende kleuren geven dit ProArt-bord een tijdloze uitstraling die nooit misstaat, of het nu gaat om het bouwen van een pc voor een thuiskantoor, de set of om werk te delen met klanten. Gouden accenten op het geïntegreerde I/O-schild en de chipset-koellichaam voegen een vleugje luxe en verfijning toe.

Voor creatieve workflows die schaalbaar zijn met high-end geheugenkits, zal de ProArt X670E-Creator WiFi de productiviteit versnellen met de enorme bandbreedte, bliksemsnelle snelheden en uitzonderlijke energie-efficiëntie die worden geboden door de volgende generatie DDR5 RAM. Dit moederbord biedt een groot aantal hardware- en firmware-optimalisaties waarmee gebruikers capabele kits tot de absolute limiet kunnen overklokken.

Met PCIe 5.0-connectiviteit geeft de ProArt X670E-Creator WiFi toegang tot de snelste next-gen SSD’s en GPU’s. Dit moederbord heeft niet slechts één, maar twee PCIe 5.0 x16-slots. Aangezien veel creatieve bezigheden ten volle profiteren van de hoogste overdrachtssnelheden die ze kunnen krijgen, heeft ASUS dit bord uitgerust met vier on-board M.2-slots, waarvan er twee bedraad zijn voor PCIe 5.0.

U vindt er ook een uitgebreide selectie van high-speed poorten die zijn ontworpen om een ​​volledig creatief werkstation aan te sluiten. Het nieuwe PCIe 5.0-protocol biedt voldoende bandbreedte om een ​​paar USB4-poorten op het achterste I/O-paneel op te nemen. Flexibele connectiviteit op het voorpaneel is essentieel voor veel workflows, dus de ProArt X670E-Creator WiFi biedt een USB 3.2 Gen 2×2 Type-C-connector op het voorpaneel met ondersteuning voor Quick Charge 4+. Door dit te combineren met een behuizing met een USB Type-C-poort op het voorpaneel, kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot 60 W opladen.

Uitzonderlijke netwerkopties ronden de functieset van dit bord af. Met een compatibele router ontgrendelt deze WiFi 6E-radio de toegang tot het voorheen ongebruikte 6 GHz-spectrum voor sterkere draadloze verbindingen in bepaalde regio’s. Intel 2,5 Gbps Ethernet biedt solide en betrouwbare bekabelde netwerken, terwijl een Marvell AQtion 10G Ethernet-poort nog meer opties biedt, zoals verbinding maken met razendsnelle netwerkopslag.

Krijg alle benodigdheden met ASUS Prime-moederborden
Voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig moederbord met uitstekende functies, betrouwbare prestaties en een onopvallend ontwerp – en dat allemaal voor een goede prijs – is er de ASUS Prime-reeks.

ASUS biedt een drietal Prime-kaarten aan voor de nieuwe AMD X670E- en X670-platforms. Bovenop de stapel bevindt zich de Prime X670E-Pro WiFi. Met ondersteuning voor DDR5, een PCIe 5.0 x16-slot en een PCIe 5.0 M.2-slot is dit een kosteneffectieve optie voor iedereen die een next-gen pc bouwt. WiFi 6E, een Realtek 2,5 Gbps Ethernet-poort en een Thunderbolt (USB4)-header dragen allemaal bij aan de toch al indrukwekkende waardepropositie. En dat is voordat men de DIY-vriendelijke functie-opstelling overweegt. Het voorgemonteerde I/O-schild stroomlijnt het installatieproces, plus het beschikt over de PCIe Slot Q-Release-knop die het verwijderen van een grafische kaart overbodig maakt, evenals een Q-LED-diagnosearray die het giswerk bij het oplossen van problemen wegneemt .

De adembenemende overdrachtssnelheden die worden geboden door PCIe 5.0 SSD’s maken het verschil in veel workloads, maar misschien is dat geen must-have in de AM5-boodschappenlijst van veel gebruikers. ASUS ontwierp de Prime X670-P WiFi en Prime X670-P precies voor dergelijke gebruikers. Deze boards klaren de klus met hun DDR5-ondersteuning en bieden voldoende ruimte voor opslag met hun drie ingebouwde M.2-slots. Met een Thunderbolt (USB4)-header kunnen gebruikers een flexibele, snelle poort op het voorpaneel in een compatibele behuizing installeren. Als draadloos netwerken aan boord een must is, pak dan de Prime X670-P WiFi, die WiFi 6-connectiviteit biedt. Als je tevreden bent met bekabeld netwerken, kies dan voor de verder identieke Prime X670-P.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.