Asus voorziet de ProArt PA32UCG-K van een X-rite kalibratiesysteem


Asus heeft de nieuwe ProArt PA32UCG-K uitgebracht, een monitor die volgens het merk vooral geschikt is voor game developers, mensen die video’s bewerken en andere professionals. In principe is dit beeldscherm gelijk aan de eerder uitgebrachte ProArt PA32UCG die eerder in 2019 werd uitgebracht, maar wordt daarbij geleverd met een X-rite i1 Display Pro Calibrator om het beeldscherm out-of-the-box gelijk te kunnen kalibreren.

Deze 4K UHD-monitor beschikt over HDR 1600 en een refreshrate van 120Hz met ondersteuning voor AMD FreeSync Premium Pro. Daarbij maakt de monitor gebruik van 1152 individuele leds voor de achtergrondverlichting, zodat local dimming op het volledige scherm ondersteunt wordt. De standaard helderheid betreft 1000 nits en de piekhelderheid 1600 nits, zodat het scherm altijd goed zichtbaar blijft in omgevingen met veel licht. Daarbij betreft de contrastratio 1.000.000:1.

Voor het verbinden van de monitor is er beschikking over 2x Thunderbolt 3, DisplayPort en 3x HDMI. Daarbij is er ook een USB-hub aanwezig om verschillende apparaten makkelijk aan te sluiten. Door de quantum-dot technologie heeft de PA32UCG een breed kleurenbereik in zowel DCI-P3 (98%), Adobe RGB (99,5%), sRGB (100%), Rec. 709 (100%) als Rec. 2020 (85%).

Voor welke prijs de ProArt PA32UCG-K beschikbaar komt is nog niet bekend gemaakt.Bronnen: DisplaySpecifications

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.