ASUS werkt aan DDR4 naar DDR5-converter


In een YouTube-video zijn beelden verschenen waaruit blijkt dat ASUS werkt aan een DDR4- naar DDR5-geheugen convertor. Dit component zou het mogelijk moeten maken om DDR4-geheugen op een DDR5-moederbord te plaatsen. In de video is te zien dat er op de printplaat een ROG-logo staat, met daarbij de tekst DDR5 to DDR4. Daarbij wordt in de video ook nog eens de werking hiervan getoond.

Deze module omzeilt een wijziging in de nieuwe DDR5-modules, waarbij de chips verantwoordelijk voor de voltage en het vermogen van het moederbord naar de geheugenmodules geplaatst zijn.

Wel is bekend dat het hier nog om een prototype gaat, het blijft dan ook nog de vraag wanneer, en vooral of deze module verkrijgbaar komt. Een mogelijke adviesprijs is ook nog niet genoemd.Bronnen: 9550pro, Bing

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.