AVM brengt nieuwe modem voor glasvezel uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AVM

FRITZ! heeft een nieuwe FRITZ!Box uitgebracht: de FRITZ!Box 5590 Fiber. Met deze nieuwe glasvezelmodem, passend op iedere glasvezelaansluiting in Nederland, haalt de consument meer uit zijn internet.

De kracht van glasvezel met Wi-Fi 6
De FRITZ!Box 5590 Fiber biedt het volledige scala aan FRITZ!Box-functies rechtstreeks op de glasvezelaansluiting. In Nederland worden verschillende glasvezeltechnologieën gebruikt. De FRITZ!Box 5590 Fiber komt daarom in de volgende 2 varianten, de AON en de XGS-PON versie. Het jongere broertje de FRITZ!Box 5530 Fiber, voorheen enkel verkrijgbaar met AON-aansluiting, is vanaf nu ook verkrijgbaar in de XGS-PON variant.

Bij de FRITZ!Box 5590 Fiber is de SFP-module al in de ingebouwde aansluiting voor de glasvezelmodule geplaatst – afhankelijk van het FRITZ!Box-model is dat een SFP-module voor AON of voor XGS-PON. Om de gigabitsnelheden beveiligd draadloos in huis te distribueren, is het nieuwe glasvezelvlaggenschik – de FRITZ!Box 5590 Fiber – uitgerust met de standaard Wi-Fi 6 (4 x 4). Bovendien heeft dit paradepaard een 2,5 gigabit-WAN-aansluiting die ook als LAN gebruikt kan worden. Als kers op de taart beschikt het model over vier gigabit-LAN- en twee USB 3.0-aansluitingen.

Veel Wi-Fi apparaten op het Wi-Fi 6-netwerk
De standaard Wi-Fi 6 houdt rekening met het steeds groeiende aantal Wi-Fi-apparaten. Van smartphones, tablets, pc’s, 4K-televisies en speakers tot smarthometoepassingen: er worden steeds meer apparaten tegelijkertijd in het Wi-Fi-netwerk gebruikt. Door de latentie te verminderen zorgt Wi-Fi 6 voor een snelle en stabiele gegevensstroom. De FRITZ!Box 5590 Fiber stelt een totale bandbreedte beschikbaar van 2400 Mbit/s in de 5 GHz-band en 1200 Mbit/s in de 2,4 GHz-band voor parallelle toepassingen. Bij deze hoge doorvoersnelheden zorgt Wi-Fi 6 bovendien voor een langere batterijduur van de mobiele apparaten in het thuisnetwerk. Zo heeft de gebruiker niet alleen razendsnel internet, maar kan deze ook langdurig gebruik maken van de mobiele apparaten!

Optimaal Mesh-netwerk met de FRITZ!Box als centrale Mesh Master
De FRITZ!Box 5590 Fiber zorgt als Mesh Master voor een optimaal Wi-Fi netwerk met de hoogste kwaliteit. In combinatie met FRITZ!Repeaters creëert de consument een heus Mesh netwerk in huis. De nieuwe glasvezel FRITZ!Box stuurt als Mesh Master het netwerk actief aan en zorgt dat altijd de beste verbinding geleverd wordt aan de eindapparaten die in het thuisnetwerk worden gebruikt (Mesh Wi-Fi steering).

Prijs en beschikbaarheid
De volledig nieuwe FRITZ!Box 5590 Fiber is vanaf nu beschikbaar. De FRITZ!Box 5590 Fiber AON heeft een adviesprijs van €289. De FRITZ!Box 5590 Fiber XGS-PON heeft een adviesprijs van €359.Bronnen: AVM

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.