Review: AVM FRITZ!WLAN Repeater 1160
Productpagina @ AVM


Ongeveer een half jaar geleden publiceerde ik een review van de ‘AVM FRITZ!WLAN Repeater 1750E’ (die ik dus vanaf nu gewoon ‘de 1750E’ ga noemen), een product primair bedoeld om je draadloze netwerk te verlengen naar de plekjes in je huis die je router niet weet te bereiken. Op dat moment had ik al meerdere 1750E’s maanden lang in gebruik, en vooral de stabiliteit kwam consequent als positief naar voren. Inmiddels zijn we weer enkele maanden verder, ben ik nog altijd te spreken over de 1750E, en heeft AVM inmiddels een nieuwe WLAN Repeater aan het assortiment toegevoegd: De 1160. Reden genoeg voor een review, en meteen een mooi moment om de 1160 naast de 1750E te zetten.

De 1160 wordt iets lager op de markt gezet dan de 85 euro kostende 1750E. Hoewel beide producten ‘Repeater’ heten is de 1750E ook inzetbaar als access point, terwijl de 1160 vanwege een gebrek aan een bekabelde aansluiting die functionaliteit moet missen. Daarnaast is de theoretische doorvoersnelheid iets lager. In deze review gaan we bekijken wat het gevolg daar van is.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.