be quiet! brengt 45mm hoge luchtkoeler uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! komt met een een nieuwe luchtkoeler, namelijk de Pure Rock LP. De in geborsteld aluminium uitgevoerde koeler is met een hoogte van 45mm een geschikte keuze voor ultra-compacte mini-ITX-systemen die betrouwbare koeling vereisen.

Door zijn lage hoogte van slechts 45 millimeter past Pure Rock LP zelfs in de meest krappe systeemkasten, zoals mini-ITX HTPC’s en kleine multimedia- of gamingsystemen. Het compacte ontwerp laat zelfs in behuizingen met weinig ruimte een volledige bezetting van RAM-modules toe. Ondanks zijn bescheiden afmetingen levert Pure Rock LP een degelijke koelcapaciteit van 100W TDP. Dit is te danken aan drie hoogwaardige 6mm-heatpipes en een 92mm-kwaliteitsventilator. Deze ventilator heeft een zeer geringe hoogte van 15 mm en garandeert een stille werking van 30,6 dB(A) bij een maximaal toerental van 2500 rpm. Dankzij een geborsteld aluminium afwerking en montagemogelijkheden voor AMD en Intel zal de zwarte Pure Rock LP een aanwinst zijn voor elk compact systeem.

Prijzen en beschikbaarheid
Pure Rock LP ligt vanaf 13 december in de winkel met een adviesprijs van €49,90. De koeler wordt geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie.Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.