“be quiet! brengt stille ARGB-ventilatoren uit”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet!, Duitse fabrikant voor PC-componenten, introduceert de Light Wings: de eerste ventilatoren van be quiet! met ARGB-verlichting. Naast de karakteristieke lichteigenschappen lag bij de ontwikkeling de nadruk op prestaties en een geluidsarme werking. De Light Wings-ventilatoren zijn uitgerust met een PWM-connector en hebben een LED-ring bij de inlaat van de ventilator en een tweede smalle LED-ring bij de uitlaat. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 120mm en 140mm.

Levendige verlichting
De Light Wing’s lichtringen zijn uitgerust met maximaal 20 individueel adresseerbare LED’s met een diffuser om het licht in beide richtingen te verspreiden. Dit resulteert in een gelijkmatige verlichting en indrukwekkende lichteffecten. De Light Wing triple packs bevatten bovendien een ARGB-hub om maximaal zes ARGB-componenten te synchroniseren. De ventilatoren kunnen ook worden aangesloten op moederborden met 5V ARGB-headers en worden aangestuurd door moederbordsoftware. De signaalkabels van Light Wings-ventilatoren kunnen in serie worden geschakeld voor een opgeruimd kastinterieur.

Stilte en prestaties
De Light Wings-ventilatoren zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies. Het PWM-model, uitgerust met zeven ventilatorbladen en een rotatiesnelheid tot 1.700 rpm (120mm) of 1.500 rpm (140mm), is dankzij het lage geluidsniveau bij uitstek geschikt als casefan. Het high-speed PWM-model met negen ventilatorbladen en een toerental tot 2.500 rpm (120mm) of 2.200 rpm (140mm) is geoptimaliseerd voor gebruik op radiatoren of koellichamen. Bij beide modellen resulteren het dikke frame en de aangepaste impeller in kortere ventilatorbladen met geoptimaliseerde hoeken voor een balans tussen volume en prestaties. De hoogwaardige robuuste rifle-lager garandeert een langdurige en probleemloze werking met een lange levensduur tot 60.000 loopuren. Alle Light Wings-ventilatoren hebben een PWM-aansluiting waarmee het toerental rechtstreeks via het moederbord kan worden geregeld.

Prijzen en beschikbaarheid
De be quiet! Light Wings-ventilatoren zijn vanaf 23 november verkrijgbaar met de volgende adviesprijzen.
Single-Packs:
– Light Wings 120mm PWM: €22,90
– Light Wings 120mm PWM high-speed: €22,90
– Light Wings 140mm PWM: €23,90
– Light Wings 140mm PWM high-speed: €23,90

Triple-Packs (inclusief ARGB-hub):
– Light Wings 120mm PWM Triple-Pack: €69,90
– Light Wings 120mm PWM high-speed Triple-Pack: €69,90
– Light Wings 140mm PWM Triple-Pack: €72,90
– Light Wings 140mm PWM high-speed Triple-Pack: €72,90Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments