be quiet! introduceert nieuwe Silent Wings 4-serie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! introduceert de Silent Wings 4 en Silent Wings Pro 4 ventilatorserie. Deze high-end ventilatoren zijn ontworpen voor maximale prestaties in behuizingen, op koellichamen en op radiatoren, en leveren niet alleen een geweldige airflow maar ook een indrukwekkende statische druk. De ventilatoren zijn tevens voorzien van een nieuw bevestigingsmechanisme voor de hoekstukken, waardoor het eenvoudig is om de ventilatoren aan te passen aan verschillende situaties, evenals verbeteringen op visueel vlak. Met de extreem hoge draaisnelheid van de Silent Wings Pro 4 gaat be quiet! nog een stap verder en biedt het gebruikers de keuze om deze ventilatoren te configureren voor een geruisloze werking, een geluid/prestatie-gebalanceerde stand, of maximale prestaties.

Focus op statische druk
Met de nieuwe Silent Wings 4-serie heeft be quiet! zich toegelegd op het verbeteren van de statische druk, wat van essentieel belang is bij het gebruik van de ventilatoren op koellichamen of vloeistofgekoelde radiatoren. In vergelijking met de bekroonde Silent Wings 3-serie hebben de ventilatorbladen een andere vorm en een lagere tipafstand (1,0 mm voor alle Silent Wings 4-modellen tegenover 1,2 mm voor de Silent Wings 3). De trechtervormige luchtinlaat is vervangen door een trechtervormige luchtuitlaat waardoor de lucht over een groter gebied wordt verspreid. Deze veranderingen hebben gezorgd voor een drastische verbetering van de statische druk terwijl het geluidsniveau indrukwekkend laag blijft, wat de Silent Wings 4 een uitstekende keuze maakt voor koellichamen of radiatoren.

Eenvoudige montage en visuele verbeteringen
Silent Wings 4 wordt geleverd met twee verschillende hoekstukken: trillingsvrije rubberen push-pin hoeken en traditionele hard-plastic schroef-hoeken. Dankzij een vernieuwd montagesysteem is het eenvoudiger dan ooit om deze hoeken te verwisselen zonder dat daarvoor gereedschap nodig is. Verder zijn de ventilatoren nu voorzien van een gestroomlijnd zwart-op-zwart logo. Silent Wings 4 wordt geleverd in twee maten (120mm/140mm) en drie verschillende modellen: 3-pins, PWM, en PWM high-speed. De reguliere modellen zijn het meest geschikt als case fan met hun maximum toerentallen van 1600 rpm (120mm) en 1100 rpm (140mm), terwijl de high-speed versies speciaal zijn afgestemd op koellichamen en radiatoren dankzij hun hogere toerentallen van respectievelijk 2500 rpm en 1900 rpm. Alle Silent Wings 4-ventilatoren vertrouwen op een beproefde combinatie van een 6-polige motor met drie fasen en vloeistofdynamische lagers (FDB) voor een lange levensduur van 300.000 uur.

“Pro” voor maximale prestaties
Voor gebruikers die echt alles uit de kast willen halen introduceert be quiet! de Silent Wings Pro 4. Deze ventilatoren bieden dezelfde verbeteringen als de Silent Wings 4, maar de rotatiesnelheid is opgevoerd tot 3000 rpm voor de 120mm-uitvoering en 2400 rpm voor de 140mm-uitvoering. Een snelheidsschakelaar op de achterkant houdt het eenvoudig voor gebruikers die zich niet willen bezighouden met PWM-ventilatorcurves om het maximale toerental in te stellen op basis van hun voorkeursgebruik: Medium voor een voor geruisloze werking, High Speed voor een geluid/prestatie-gebalanceerde stand en Ultra High Speed voor maximale prestaties. Silent Wings Pro 4 bevat één extra type hoekstuk, speciaal ontworpen voor radiatoren. Deze radiatorhoeken sluiten strak op de radiator aan om luchtlekkage te voorkomen en een maximale statische druk te garanderen. De ventilatoren zijn tevens voorzien van een hoogwaardige mesh sleeve-kabel en een praktische moederbordconnector.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle Silent Wings 4- en Silent Wings Pro 4-modellen zijn vanaf 19 juli in de winkel verkrijgbaar tegen de volgende prijzen:Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.