be quiet! lanceert ATX 3.0-compatibele voedingen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! introduceert zijn eerste volledig ATX 3.0-compatibele voeding: Dark Power 13. Met drie modellen van 750, 850 en 1000 watt vervangt Dark Power 13 zijn voorganger Dark Power 12. Alle modellen bieden volledige ATX 3.0-compatibiliteit voor next-gen grafische kaarten en een verbeterde frameloze Silent Wings 135mm-ventilator, met behoud van de buitengewone 80 PLUS® Titanium-efficiëntie en prestaties. Fanatieke gebruikers kunnen vertrouwen op een Overclocking Key, die de vier 12V-rails combineert tot één met een hoger vermogen, ideaal voor overgeklokte processoren of grafische kaarten.

Volledige ATX 3.0-ondersteuning
Dark Power 13 biedt volledige ondersteuning voor de ATX 3.0-standaard, die de door PCI Express 5.0 gedefinieerde vermogensspecificaties in acht neemt. Vergeleken met ATX 2.X, dat hoge belastingspieken ondersteunt maar geen maximum definieert boven het nominale vermogen van de voeding, definieert ATX 3.0 duidelijke streefwaarden – in het bijzonder moet de PCIe-aansluiting voor de grafische kaart belastingspieken tot driemaal het stroomverbruik toestaan. Dark Power 13 is ontworpen om deze tijdelijke extreme belastingen met gemak aan te kunnen. ATX 3.0-voedingen met 450 watt of meer vereisen ook een nieuwe 12VHPWR-connector, die aanzienlijk meer vermogen kan leveren. Alle Dark Power 13-modellen ondersteunen tot 600 watt vermogen op de 12VHPWR-connector, terwijl ze nog steeds vier ’traditionele’ PCIe 6+2-connectoren bieden voor volledige compatibiliteit met bestaande grafische kaarten.

Titanium-efficiëntie en extreem lage geluidsniveaus
Net als Dark Power 12 heeft Dark Power 13 een 80 PLUS® Titanium-certificering (tot 95,8% efficiëntie) door de implementatie van de geavanceerde “Active Rectifier + Full Bridge LLC + SR + DC-DC”-topologie en een kabelvrij interieurontwerp aan de DC-zijde. Voor maximale betrouwbaarheid en signaalkwaliteit van de vier 12V-rails vertrouwt Dark Power 13 uitsluitend op premium componenten, zoals duurzame Japanse 105°C condensatoren. be quiet!’s innovatieve, gepatenteerde frameloze ventilator wordt opnieuw gebruikt voor Dark Power 13. Een Silent Wings 135mm-ventilator is direct onder een gaasrooster geplaatst en omgeven door een trechtervormige luchtinlaat voor optimale luchtcirculatie en koeling Dit garandeert dat de componenten zelfs onder extreme belasting optimaal gekoeld worden. Een verbeterd geluidsprofiel met een lager geluidsniveau maakt de ventilator nagenoeg onhoorbaar.

Uitgebreide functieset
Alle geliefde functies van de bekroonde Dark Power 12 zijn overgebracht naar Dark Power 13. Met de Overclocking Key kan de gebruiker de voeding met één druk op de knop omschakelen van multi-rail modus naar single-rail modus, waardoor de stabiliteit van de PSU onder extreme overkloksituaties wordt vergroot. De stalen behuizing en een complete set modulaire, zwart gesleevede kabels passen bij de hoogwaardige componenten in de voeding. Dankzij de hoge kwaliteit van de componenten en het innovatieve koelingsontwerp biedt be quiet! een fabrieksgarantie van 10 jaar.

Prijzen en beschikbaarheid
Dark Power 13 is vanaf 24 januari verkrijgbaar voor een adviesprijs van €294,90 (1000W), €259,90 (850W), €214,90 (750W).Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.