be quiet! lanceert digitale ATX 3.0-voedingen met 80 Plus Titanium


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! heeft de Dark Power Pro 13-serie uitgebracht. Dit is de opvolger van de Dark Power Pro 12 en biedt volledige ATX 3.0-compatibiliteit voor de volgende generatie PCIe 5.0 grafische kaarten. Er zijn twee varianten van deze serie: 1300 en 1600 watt, beide hebben een 80 PLUS Titanium-efficiëntie.

Met de Dark Power Pro 13-serie is jouw systeem volledig toekomstbestendig. Het is namelijk compatibel met de volgende generatie PCIe 5.0 grafische kaarten en ondersteunt de ATX 3.0-standaard. Deze standaard geeft aan dat de PCIe-aansluiting voor de grafische kaart belastingspieken tot driemaal het stroomverbruik moet kunnen leveren. De Dark Power Pro 13 is speciaal ontworpen om deze extreme belastingen aan te kunnen en heeft zelfs een nieuwe 12VHPWR-connector die aanzienlijk meer vermogen kan leveren.

De Dark Power Pro 13-serie biedt ook een uitstekende 80 PLUS Titanium-efficiëntie, wat betekent dat deze voedingen tot wel 94,5% efficiënt zijn. Dit is energiezuiniger dan vergelijkbare voedingen op de markt. Daarnaast beschikt de Dark Power Pro 13 over een frameloze fan met een gaasrooster luchtinlaat en volledig digitale regeling van PFC, LLC en SR met Full-Bridge-topologie.

Om ervoor te zorgen dat de high-end componenten in de Dark Power Pro 13 ook onder extreme belasting optimaal gekoeld worden, is er gekozen voor de Silent Wings-fan. Deze is direct onder een gaasrooster geplaatst, omgeven door een trechtervormige luchtinlaat voor een optimale luchtcirculatie en de beste koeling in zijn klasse. De fan heeft een lage opstartdraaisnelheid en werkt nagenoeg onhoorbaar bij lage tot gemiddelde belasting.

De Dark Power Pro 13-serie is een uitstekende keuze voor zowel huidige als toekomstige high-end systemen. De hoogwaardige specificaties worden gecombineerd met een hoogstaand ontwerp, inclusief volledig modulaire, single-sleeved kabels en een aluminium behuizing. Met de overclocking key kunnen gebruikers de zes 12V-rails combineren tot één met een hoog vermogen, ideaal voor overgeklokte processoren of grafische kaarten.

Vanaf 23 mei liggen de voedingen in de winkel met een adviesprijs van €410 (1300 watt) en €450 (1600 watt)Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.