be quiet! lanceert PSU-adapterkabel voor RTX 4080 en RTX 4090


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! brengt vandaag zijn 12VHPWR 12+4-pins adapterkabel uit voor ATX 2.X-compatibele be quiet!-voedingen. Deze kabel is een alternatief voor de dikke en korte adapters die geleverd worden bij nieuwe generatie grafische kaarten, zoals de NVIDIA GeForce RTX 4090 en 4080. De kabel heeft een zwarte sleeve en koppelt twee 12-pins PCI-Express-connectors op compatibele be quiet!-voedingen voor een maximale stroomdoorvoer tot 600 watt.

De 12VHPWR-adapterkabel werkt met alle huidige, modulaire be quiet!-voedingen die ten minste twee PCI-Express-connectors hebben. Wel wordt aangeraden de voedingseisen van de fabrikant van de grafische kaart te controleren.

Ter voorbereiding op toekomstige GPU-lanceringen werkt be quiet! ook aan ATX 3.0-compatibele voedingen. De Dark Power 13 staat gepland voor een introductie aan het begin van 2023, De Dark Power Pro 13 volgt iets later. Andere PSU-series in het be quiet!-portfolio zullen in de nabije toekomst ook aangepast worden op ATX 3.0-compatibiliteit.

Prijzen en beschikbaarheid
De 12VHPWR-kabel is vanaf vandaag te koop voor een adviesprijs van € 19,90.Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.