be quiet! toont de Pure Power 12 modulaire voeding


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! kondigt de Pure Power 12 M aan, zijn tweede serie voedingen met volledige ATX 3.0-compatibiliteit. De Pure Power 12 M wordt geleverd in vijf modellen met 550, 650, 750, 850 en 1000 watt. Alle modellen zijn 80 PLUS® Gold-gecertificeerd en beschikken over maximaal vijf PCIe-connectoren voor zowel PCIe 5.0 GPU’s als GPU’s met PCIe 6+2-connectoren. Bovendien is de Pure Power 12 M voorzien van volledig modulaire kabels voor eenvoudige installatie. Ook nieuw in het assortiment zijn de DC2 en DC2 Pro thermische koelpasta-oplossingen. De DC2 is een reguliere koelpasta voor toepassingen die een uitstekende warmtegeleiding vereisen en de DC2 Pro is een ‘liquid metal’-koelpasta die extreme koelprestaties levert voor veeleisende systemen.

Volledige ATX 3.0-ondersteuning
De Pure Power 12 M biedt volledige ondersteuning voor de ATX 3.0-standaard, die de door PCI Express 5.0 gedefinieerde vermogensspecificaties in acht neemt. Vergeleken met ATX 2.X, dat hoge belastingspieken ondersteunt maar geen maximum definieert boven het nominale vermogen van de voeding, definieert ATX 3.0 duidelijke streefwaarden – in het bijzonder moet de PCIe-aansluiting voor de grafische kaart belastingspieken tot driemaal het stroomverbruik toestaan. De Pure Power 12 M is ontworpen om deze tijdelijke extreme belastingen met gemak aan te kunnen. ATX 3.0-voedingen met 450 watt of meer vereisen ook een nieuwe 12VHPWR-connector, die aanzienlijk meer vermogen kan leveren. Daarnaast bieden alle Pure Power 12 M-modellen ook tot vier ’traditionele’ PCIe 6+2-connectoren voor volledige compatibiliteit met grafische kaarten. Dit maakt de PSU extreem veelzijdig en een perfecte, toekomstbestendige keuze voor zowel aankomende next-gen als huidige high-end systemen.

80 PLUS® Gold-efficiëntie en stille werking
Dankzij LLC-technologie biedt de Pure Power 12 M geavanceerde stabiliteit en spanningsregeling. Alle modellen zijn gecertificeerd als 80 PLUS® Gold met een hoge operationele efficiëntie tot 93,2% en zijn voorzien van alle moderne veiligheidsfuncties. Twee onafhankelijke 12V-rails leveren tot 1000 watt continuvermogen. De Pure Power 12 M bevat een uitzonderlijk stille, temperatuurgeregelde 120mm be quiet!-ventilator voor de beste balans tussen effectieve koeling en stilte. Airflow-geoptimaliseerde ventilatorbladen verminderen turbulentie voor de beste stille werking met een uitstekende airflow. De Pure Power 12 M bevat volledig modulair kabelbeheer om de installatie van componenten te vereenvoudigen en kabelspaghetti in het chassis te verminderen. Alle modellen zijn bedacht, ontworpen en gecontroleerd in Duitsland en krijgen een volledige fabrieksgarantie van 10 jaar.

DC2 and DC2 Pro
be quiet!’s DC2-koelpasta biedt betere koelprestaties dan de koelpasta die bij de meeste processorkoelers wordt geleverd. Dankzij een hoge thermische geleiding is DC2 een goede keuze voor toepassingen die een hoge warmtegeleiding tussen de CPU en processorkoeler vereisen. Wie de grenzen nog verder wil verleggen kan terecht bij de eerste ‘liquid metal’-koelpasta van be quiet!: DC2 Pro is ontwikkeld voor fanatieke en professionele gebruikers en geschikt voor de meest veeleisende PC-systemen, ongeacht of de koelpasta gebruikt wordt voor de processorkoeler of voor het optimaliseren van de GPU-prestaties.

De Pure Power 12 M is vanaf 7 februari verkrijgbaar voor de volgende adviesprijzen: €169,90 (1000W), €139,90 (850W), €119,90 (750W), €109,90 (650W), €94,90 (550W). De DC2 en DC2 Pro komen op dezelfde dag beschikbaar voor €7,90 en €11,90 respectievelijk.Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.