be quiet! viert 20-jarig bestaan met nieuwe PC-hardware


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van be quiet!

be quiet! viert zijn 20-jarig bestaan. Opgericht in de omgeving van Hamburg, Duitsland als een distributiebedrijf voor PC-componenten, zag Listan GmbH al snel potentieel in stille PC-componenten. Het eerste product onder het merk “be quiet!” werd uitgebracht in 2002: een geluiddempende mat, in 2003 gevolgd door een PC-voeding voorzien van geluiddempende technologie. In 2009 introduceerde be quiet! de eerste Silent Wings-ventilator, een jaar later gevolgd door CPU-koelers. In 2014 zag het eerste be quiet!-chassis het levenslicht.

In de afgelopen 20 jaar heeft be quiet! toonaangevende productseries op de markt gebracht, zoals de Silent Wings-ventilatoren en de Dark Rock-processorkoelers, evenals innovatieve high-end producten als de Dark Base Pro 900 PC-behuizing en de Dark Power Pro 12 PSU. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren introduceert be quiet! een nieuwe FX-productreeks in haar portfolio, bestaande uit de Pure Base 500 FX-behuizing, de Pure Loop 2 FX AIO-waterkoelerserie en de Pure Rock 2 FX-luchtkoeler. Het verbindende thema van deze FX-producten is gemakkelijk te herkennen: be quiet! heeft ARGB volledig omarmd!

Pure Base 500 FX
Wat gebeurt er als je een van de populairste PC-behuizingen van be quiet!, de Pure Base 500DX, verbetert met meer ARGB-functies? Het resultaat is de Pure Base 500 FX, die hetzelfde ontwerp, afgeronde functieset en eenvoudige installatieopties biedt als zijn voorganger, maar ARGB-lichteffecten in het chassis toevoegt en de drie Pure Wings 2 140mm-ventilatoren vervangt door vier Light Wings ARGB-ventilatoren (3x 120mm en 1x 140mm). Een hub voor maximaal zes ARGB-apparaten en zes PWM-ventilatoren wordt met de Pure Base 500 FX meegeleverd voor eenvoudigere bediening. Pure Base 500 FX is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €149,90.

Pure Loop 2 FX
Vergeleken met de huidige Pure Loop-serie brengt Pure Loop 2 FX indrukwekkende verbeteringen naar deze AIO-waterkoeler: de witte LED’s rond het koelblok zijn vervangen door ARGB LED’s, terwijl de Pure Wings 2 PWM high-speed-ventilatoren op de radiator plaats maken voor Light Wings PWM high-speed-ventilatoren voor een hogere statische druk en betere visuele effecten. Op veler verzoek is de pomp nu PWM-regelbaar, waardoor de balans tussen prestaties en geluid beter kan worden afgesteld. Bovendien bevat de waterkoeler een ARGB/PWM fan hub. Pure Loop 2 FX is verkrijgbaar in drie modellen met een adviesprijs van €129,90 (240mm), €139,90 (280mm) en €154,90 (360mm).

Pure Rock 2 FX
Last but not least heeft de populaire mainstream Pure Rock 2-luchtkoeler ook een FX-upgrade gekregen, waarbij de Pure Wings 2 120mm PWM-ventilator is vervangen door een Light Wings 120mm PWM high-speed voor betere prestaties en ARGB-mogelijkheden. Pure Rock 2 FX is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €52,90.Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.