Benchmarks Asus Iris Xe DG1-graphics verschenen


In de benchmarktool Basemark zijn testresultaten van Intels eerste discrete grafische kaart verschenen. Het zou gaan om de Intel Iris Xe DG1, specifiek het tot dusver enige officieel getoonde Asus DG1-4G model. In deze test wordt de DG1 vergeleken met de enigszins oudere RX 550 van AMD, waarmee deze RX 550 met 17619 punten iets beter scoort dan de 17289 punten van de DG1. Dit betekend dat de DG1 zich qua prestaties relatief laag plaatst, al is deze kaart wel relatief zuinig met 30W.

Specifiek zal de DG1-4G videokaart enkel ondersteuning bieden voor de Asus Prime H410M-A en de Pro B460M-C. Tot op heden is deze videokaart van Asus de enige die gebruik maakt van de DG1-GPU. Of meer fabrikanten grafische kaarten op basis van de DG1 gaan produceren is nog niet bekend, mocht dat toch gebeuren zou dat voordelig zijn voor de ondersteuning met andere chipsets.

De DG1-GPU voor desktops zal beschikken over 80 Execution Units en 4GB 128bit-geheugen, dit tegenover 96 Execution Units van de laptopvariant. Verder zal het vermogen 30W betreffen, waarmee deze iets meer kracht heeft dan de mobiele versie, welke het met 25W moet doen. Dit laatst zal betekenen dat de desktopversie een hogere kloksnelheid zal ondersteunen.Bronnen: Basemark via APISAK

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.