BenQ brengt monitor uit met antireflectie-certificaat


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BenQ

BenQ kondigde recent aan dat de PhotoVue SW321C de eerste monitor ter wereld wordt met een TÜV Rheinland-certificaat wegens goede antiverblindings- en antireflectieprestaties, die fotografen en videoredacteurs professionele resultaten verzekeren.

Het A.R.T.-display werd ontwikkeld door AU Optronics, een ontwikkelaar van beeldschermen. Dit scherm zorgt voor realistische, kristalheldere beelden, met een speciale coating op het schermoppervlak en eigenschappen die verblinding tegengaan, om de ogen te beschermen en om in omstandigheden met variërend omgevingslicht voor het nodige comfort te zorgen. Hierdoor ontving A.R.T. als eerste de reflectievrije certificering van TÜV Rheinland.

Op basis van internationale voorschriften, waaronder het testen van de behandeling van schermoppervlakken, verblinding en reflectie, erkent het antireflectiecertificaat van TÜV Rheinland vooral de ACR-prestaties (ambient contrast ratio) van de SW321C, die professionele beeldkwaliteit en kleurcontrast verzekeren bij heldere verlichting en diverse omgevingslichtbronnen.

Om de professionele monitors van vandaag verder te verbeteren, maakt de SW321C nu gebruik van het A.R.T.-scherm om een schermeffect tot stand te brengen gelijkwaardig met papier, dat in combinatie met de Paper Colour Sync-software van BenQ ervoor zorgt dat foto’s op het scherm virtueel identiek eruitzien als op papier.

De PhotoVue SW321C is verkrijgbaar voor ongeveer 1800 euro.Bronnen: BenQ

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.