BenQ introduceert drie gamingmonitoren en X3000i Gaming Projector


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BenQ

BenQ kondigt aan dat bezoekers op gamescom 2022 voor de eerste keer meerdere nieuwe gamingmonitors van MOBIUZ en de nieuwste producten van het ZOWIE professionele e-Sports merk kunnen ervaren.

De nieuwe MOBIUZ-productlijn omvat de EX480UZ-, EX270M- en EX270QM-modellen. De EX480UZ is de eerste gamingmonitor van BenQ met een OLED-scherm van 48 inches en 4K-resolutie, met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, een ultrasnelle reactietijd van 0,1 ms, met True 10-bit kleur en True Black HDR 400. Het model omvat ook FreeSync Premium en de HDRi-technologie van BenQ, en verder een KVM-schakelaar, scenariomapping met afstandsbediening, lichtregelaar en treVolo-luidsprekers. De EX480UZ is dan ook de perfecte keuze voor eindgebruikers die hun gamingervaring willen opkrikken.

De EX270M en EX270QM zijn de eerste MOBIUZ-monitors die 240 Hz en snelle verlichting van 1msGtG bieden, een ideaal prestatieniveau voor FPS-gaming. Het EX270M-model heeft onder andere een FHD-display van 27 inches en een IPS-scherm, maar ook twee 2.1-kanalen en een treVolo-audiosysteem met subwoofer van 5W.

Het EX270QM-model wordt geleverd met een QHD-display van 27 inches en een IPS-scherm met VESA HDR600-certificering. Bovendien verzekert de HDMI 2.1-connectiviteit VRR-compatibiliteit (variable refresh rate) voor gamingconsoles van de nieuwste generatie, wat vlotte speelprestaties verzekert zonder screentearing (horizontale scheuren in je frames). De EX270QM en de EX270M worden allebei ook geleverd met scenariomapping, afstandsbediening en lichtregelaar.

Alle monitors hebben de Eye-Care-technologie van BenQ, het neusje van de zalm in deze sector. Dit verzekert een flikkervrij en beperkt blauw licht, voor een comfortabele kijkervaring wanneer lange tijd na elkaar wordt gespeeld. Alle monitors zijn ook voorzien van in de hoogte verstelbare standaarden om de gamers maximaal comfort te bieden.

Bovendien kan je de X3000i projector bewonderen die onlangs is bekroond met de prestigieuze EISA Award als EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023 in de categorie ‘Home Theatre Display & Video’. Voor gamers biedt dit model een vooraf geconfigureerde ‘Fast Mode’, met een speciale toets op de afstandsbediening, en responstijden tot bijna 4 ms bij 1080p/240 Hz (en 16 ms voor 4K/60 Hz), samen met drie gamemodi die zijn geoptimaliseerd voor verschillende genres.

De drie monitoren zijn vanaf september/oktober beschikbaar voor pre-order. De BenQ Mobiuz EX480UZ kost € 1.999, de EX270M kost € 399 en de EX270QM kost € 799.Bronnen: BenQ

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.