BenQ introduceert MOBIUZ EX3210U 4K 144Hz gaming monitor


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BenQ

BenQ heeft de nieuwe MOBIUZ gaming monitor, EX3210U, 32-inch met 4K-resolutie, 144Hz verversingssnelheid, HDMI 2.1 en IPS-paneel gelanceerd. Deze monitor biedt gamers de ultieme audio- en visuele onderdompeling en slimme AI-innovatie om gaming naar een hoger niveau te tillen.

Het slanke en 32-inch scherm heeft een 16:9-formaat en biedt een superieure ervaring dankzij de 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160, ingebouwde treVolo-luidsprekers voor eersteklas audio en een AI-ruisonderdrukkende microfoon die omgevingsgeluiden slim onderdrukt.

Het bredere gezichtsveld en de ingebouwde DSP-chips leveren gedetailleerde landschappen met heldere, levendige graphics en vloeiende beelden met verbeterde diepte, helderheid en definitie. De vernieuwingsfrequentie van 144Hz en een bliksemsnelle 1ms Moving Picture Response Time elimineert wazigheid en digitale bijwerkingen, waardoor hij ideaal is voor verschillende spelscenario’s, waaronder EgoShooter, casual gaming en SimRacing. De AMD FreeSync™ Premium PRO-technologie zorgt voor een vloeiende, gameplay-ervaring bij topprestaties en bij vrijwel elke framerate.

Visuele gameplay wordt verder verbeterd door Black eQualizer (voor betere zichtbaarheid van medespelers in donkere scènes), Colour Vibrance (voor in-game kleuraanpassingen waardoor tegenstanders beter te zien zijn), en HDRi optimaliseert de kleuren en het contrast verder, waardoor details duidelijker worden weergegeven.

De EX3210U is ook 4K 120Hz compatibel met PS5/Xbox Series X met HDMI 2.1. De EX3210U past de audio aan uw scenario aan en creëert zo de ultieme gebruikerservaring. Schakel de privémodus in om directionele invoer op te pikken en omgevingsgeluiden te filteren. In de omnidirectionele modus wordt omgevingsgeluid opgepikt voor een surround-gevoel, waardoor de game-actie tot leven komt en de tegenstanders uitstekend kunnen worden waargenomen.

De twee 2.1-kanaals, high-end ingebouwde luidsprekers (2x 2-watt luidsprekers en 5-watt subwoofer) zijn voorzien van vijf door de gebruiker te definiëren geluidsinstellingen die nauwkeurige hoge tonen, een rijk middenbereik en een klinkende bas mogelijk maken voor een scala aan first-person shooters, racegames en sportgames.

Met de EX3210U kunnen gamers ervoor kiezen om het schermgebied visueel te scheiden voor commentaar, het bekijken van game-uitleg op YouTube of toegang tot Twitch door op de knop voor gesplitst scherm te drukken. De meegeleverde afstandsbediening draagt bij aan het gebruiksgemak, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende vensters en het geluid en de gamemodi kunnen aanpassen vanaf elke plek in de kamer.

Dankzij de ingebouwde Scenario Mapping is de MOBIUZ EX3210U intuïtief en worden de voorkeursinstellingen van de gebruiker automatisch geselecteerd wanneer de ingangsbron wordt omgeschakeld. Bovendien hebben gamers met een joystick met 5-wegnavigator toegang tot het Quick OSD om deze game-uitbreidingen direct te openen. Met het gecombineerde gemak van Quick OSD en Scenario Mapping, duikt u in games en beweegt u werelden met MOBIUZ.

Het nieuwe model beschikt ook over BenQ EyeCare technologie, die de ogen beschermt tegen vroegtijdige vermoeidheid, zelfs tijdens langere gamesessies. TÜV Rheinland heeft de EX3210U gecertificeerd als een flicker-free™, Low Blue Light monitor, wat de visuele ervaring voor de gebruiker aanzienlijk verbetert. Als aanvulling hierop past BenQ’s Brightness Intelligence Plus technologie automatisch de helderheid van het scherm aan op basis van het omgevingslicht.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe BenQ MOBIUZ EX3210U is nu beschikbaar voor pre-ordering in de online shop van BenQ voor de adviesprijs van € 1.299 inclusief BTW.Bronnen: BenQ

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.