BenQ lanceert Home Cinema Beamers met HDR-ondersteuning


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BenQ

BenQ heeft een gloednieuwe reeks beamers voor thuisbioscopen gelanceerd. Deze beamers zijn speciaal ontworpen om jou een bioscoopervaring te bieden zoals je die nog nooit eerder hebt gehad, gewoon bij jou thuis.

De W4000i, W2710i en TK860i beamers van BenQ maken gebruik van geavanceerde High Dynamic Range (HDR) technologieën die speciaal zijn geoptimaliseerd voor BenQ’s HDR-PRO beamer. Deze technologieën, waaronder de Local Contrast Enhancer, onthullen fijne details in zowel heldere als donkere scènes. Bovendien bieden deze beamers een perfecte helderheid, zelfs in situaties waarin er daglicht aanwezig is, of je nu een speciale AV-ruimte hebt of de beamer in je woonkamer plaatst. Ze leveren professionele kleurprestaties met kleurengamma’s die voldoen aan de hoogste standaarden, inclusief tot 100% DCI-P3.

Met de HDR-PRO technologie van BenQ ga je nog een stap verder in HDR-kwaliteit. De vernieuwde HDR-PRO technologie, inclusief HDR10+ / HDR10 / HLG, zorgt voor een adembenemende diepte in het beeld. Hierdoor zie je details in zowel heldere als donkere scènes die je voorheen niet eens opgemerkt had. HDR-PRO verbetert het dynamische bereik van de beamers met behulp van geavanceerde technologieën zoals de Local Contrast Enhancer en optimale HDR Tone Mapping. Dit resulteert in perfecte details in schaduwgebieden en fel licht, waardoor je een betere dieptewaarneming krijgt. De Local Contrast Enhancer is een slim algoritme dat de scène opdeelt in meer dan 1000 zones en het gamma van elke zone afzonderlijk optimaliseert. Hierdoor blijven fijne details behouden, zowel in heldere als donkere delen van het scherm.

CinematicColor brengt kleuren tot leven zoals de regisseurs bedoeld hebben. De Home Cinema beamers van BenQ bieden een verbluffende 4K HDR visuele kwaliteit dankzij de CinematicColor technologie, die zorgt voor ongelooflijk realistische kleurprestaties. Elke nieuwe projector voldoet aan de Rec.709 HDTV-kleurenruimte en het bredere DCI-P3 kleurenspectrum dat gebruikt wordt in de filmindustrie. Dankzij nieuwe lamp- en ledlampbronnen leveren deze beamers een perfect gebalanceerde helderheid en kleurprestaties, met fabrieksmatig gekalibreerde kleurnauwkeurigheid die geschikt is voor elke ruimte in huis.

– W4000i: biedt videofiele prestaties in speciaal ontworpen donkere AV-ruimtes. Met 100% DCI-P3 CinematicColor en een helderheid van 3200 ANSI lumen dankzij de 4LED lichtbron. Verkrijgbaar vanaf €2999.
– W2710i: levert referentiekwaliteit in algemeen donkere ruimtes. Met 100% Rec. 709 en 95% DCI-P3 CinematicColor prestaties en een helderheid van 2200 ANSI lumen, perfect voor elke verduisterde ruimte. Verkrijgbaar vanaf €1799.
– TK860i: biedt echte 4K HDR-filmprestaties, zelfs in heldere ruimtes. Met een helderheid van 3300 ANSI lumen en een 98% Rec. 709 CinematicColor-kwaliteit, zorgt deze beamer voor een geweldige kijkervaring, zelfs als er veel omgevingslicht is. Verkrijgbaar vanaf €1799.

Naast hun indrukwekkende beeldkwaliteit zijn de nieuwe Home Cinema beamers van BenQ uitgerust met Android TV, gecertificeerd door Google, en worden ze geleverd met voorgeïnstalleerde Netflix. Zo kun je eindeloos genieten van streamingdiensten en films. Bovendien hebben deze beamers uitgebreide AV-connectiviteit en draadloze mogelijkheden, zodat je gemakkelijk al je apparaten kunt aansluiten. Met de geïntegreerde immersieve audiosystemen wordt jouw thuisbioscoopervaring compleet gemaakt.

De nieuwe Home Cinema beamers van BenQ zijn de ideale keuze om jouw thuisbioscoop uit te breiden en te genieten van een adembenemende HDR-ervaring.Bronnen: BenQ

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.