Bestaande AM4 CPU-koelers van Arctic gaan AM5-socket ondersteunen


Ondanks dat AMD nog amper wat bekend heeft gemaakt over een nieuwe generatie processors met de nieuwe AM5-socket, heeft na MSI ook Arctic aangegeven dat de bestaande waterkoelers van het merk compatibel zullen zijn met de nieuwe socket. Op het moment is het bekend dat AMD werkt aan een nieuwe generatie processors, welke daarbij ook de huidige AM4-socket zullen vervangen voor het nieuwe AM5-formaat. Er zijn alleen nog geen specifieke modellen bekend, al zal het wel gaan om de volledig vernieuwde Zen 4-architectuur.

Volgens Arctic is AMD van plan om eind dit jaar de nieuwe Ryzen 7000-processors uit te brengen met de nieuwe Zen 4-architectuur. Onderdeel van deze vernieuwing is de vernieuwde socket, welke iets groter zal zijn dan de huidige AM4-socket. Hiermee zouden bestaande koelers in theorie onbruikbaar worden met de nieuwe generatie, al hebben een aantal fabrikanten de werking al gegarandeerd voor het huidige aanbod.

Alle compatibele koelers zijn via deze link te vinden.Bronnen: Arctic

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.