BIOS-update van ASRock toont ondersteuning Rocket Lake


Informatie in een recente BIOS-update van ASRock, gespot op Twitter, laat zien dat dit merk ondersteuning zal gaan bieden voor de nieuwe 11 generatie Intel Rocket Lake processors.

Eerder vandaag bleek dat Biostar aangeeft de nieuwe Rocket Lake processors op bestaande Z490 moederborden te gaan ondersteunen, ASRock is daar nu ook bijgekomen. Zo zou volgens een tweet een aantal Z490 borden naast de W480 en H470 op korte termijn met de update komen. Dit zou betekenen dat kopers van deze nieuwe processors niet hoeven te wachten op de komst van borden met nieuwere chipsets, oudere borden zijn namelijk ook geschikt.

Bekend is dat de nieuwe Rocket-Lake architectuur een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics. Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund. Verwacht wordt dat de productie van de nieuwe processors start in januari met leveringen vanaf februari.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.