BIOS-updates voor Ryzen 5000 komen er aan


Na de aankondiging van de Zen3 Ryzen 5000-processors volgen nu ook de updates waarmee bestaande moederborden deze kunnen ondersteunen. De meeste 500-modellen hebben de ondersteuning al, de 400-serie volgt komend jaar.

Nadat de eerste merken hun nieuwe moederborden voor de Ryzen 5000-serie hebben onthult heeft AMD nu ook het statement gemaakt dat de eerste X570- en B550-moederborden binnenkort een update krijgen met ondersteuning voor deze nieuwe processors. Eerder had het merk aangegeven dat de 400-serie moederborden geen update zouden krijgen, dat is nu verandert en AMD gaat ervoor zorgen dat ook deze moederborden de Ryzen 5000-processors zullen gaan ondersteunen.


De eerste 400-serie moederborden zullen in januari 2021 een bèta-update van AMD krijgen, wanneer deze updates officieel uit zullen komen is nog niet bekend, dit zal namelijk aan de fabrikanten liggen.Bronnen: Computerbase.de, AMD, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.