Biostar bevestigd ondersteuning Rocket Lake voor Z490


In een tweet is bekend geworden dat Biostar als een van de eerste ondersteuning voor de Rocket Lake processors zal geven op de Z490 moederborden. Ook de website van de fabrikant heeft dit benoemd.

Volgens de afbeelding zou het gaan om de Z490 GTA, Z490 GTA EVO, Z490 GTN, Z490A-Silver en Z490T-Silver. Ook op de website van Biostar is dit ondertussen bij de verschillende modellen te zien, elk zal compatibel zijn met de nieuwe 11e generatie processors van Intel. Dit zou betekenen dat kopers van deze nieuwe processors niet hoeven te wachten op de komst van borden met nieuwere chipsets, oudere borden zijn namelijk ook geschikt.

Bekend is dat de nieuwe Rocket-Lake architectuur een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics. Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund. Verwacht wordt dat de productie van de nieuwe processors start in januari met leveringen vanaf februari.Bronnen: momomo_us, Biostar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.