Biostar brengt B550M Silver-moederbord uit


Recent heeft Biostar een nieuw moederbord aangekondigd met ondersteuning voor de nieuwe Ryzen 5000-serie. Deze Biostar B550M Silver heeft een nog onbekende prijs, ook moet nog blijken wanneer deze verkrijgbaar komt.

Als hoogtepunt geeft het merk aan dat dit nieuwe micro-ATX moederbord direct ondersteuning heeft voor AMD’s nieuwe Ryzen 5000-serie. Daarbij beschikt dit grotendeels zwarte moederbord over diverse zilvere accenten, zo zijn de koelblokken op onder andere de chipset voorzien van een zilvere kleur voor een contrasterend effect.


Het moederbord heeft plek voor vier DDR4-modules tot maximaal 128GB en een snelheid van 4400MHz. Daarbij zijn er twee PCIe-sloten aanwezig waarvan een het nieuwe 4.0-protocol ondersteunt, met snelheden tot 64Gb/s. Er zijn twee M.2-sloten aanwezig, waarvan ook een de ondersteuning voor PCIe 4.0 biedt met de daarbij behorende snelheden. Verder beschikt het bord ook over WiFi 6-ondersteuning en zijn er diverse aansluitingen op het I/O-paneel.


Hoe duur de Biostar B550M Silver gaat worden is nog niet bekend, ook worden details over de levertijd pas later verwacht.Bronnen: Biostar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.