Biostar brengt Z590-moederbord uit met acht PCIe 3.0-slots


Biostar heeft een nieuw moederbord uitgebracht welke beschikt over acht PCIe 3.0-slots, speciaal voor crypto mining. Deze TZ590-BTC beschikt over een full-ATX formaat met LGA1200-socket en Z590-chipset. De vier DDR4-sloten bieden plek voor modules tot 128GB in totaal met een kloksnelheid tot 3600MHz.

Naast PCIe 3.0 heeft het bord ook een enkele PCIe 4.0-slot voor een grafische kaart, en een PCIe 4.0 M.2-slot voor een SSD. Andere drives kunnen ook geplaatst worden, er zijn namelijk ook nog zes SATA III-poorten met snelheden tot 6Gb/s.

Qua I/O’s aan de achterzijde is er VGA, HDMI, PS/2, ethernet, audio, 2x USB 2.0 en 4x USB 3.2. Biostar heeft nog niet vermeld wanneer de TZ590-BTc verkrijgbaar komt, en voor welke prijs.Bronnen: Biostar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.